Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Ruim 3 miljoen euro voor 3 Leica camera's

Hoe je het ook bekijkt, het is een blijft een hoop geld. Maar ruim 3 miljoen euro voor een paar historische Leica camera's, klinkt niet slecht toch? Geld speelt geen rol als je kijkt naar deze unieke exemplaren uit een serieproductie die ooit eens eigendom waren van de meest invloedrijke industriële fotografen.

Dit is een uitbundige manier om je zuurverdiende geld te spenderen: ga eens naar de Westlicht Fotografie Veiling en bied op één van de zeldzame Leica’s die ooit het bezit waren van Robert Capa.

Een paar dagen geleden werd de M3D van LIFE fotograaf David Douglas Duncan geveild voor €1,680,000. De camera draagt nu de titel “duurste camera uit een serieproductie ooit verkocht” en het is ook de “eennahoogste prijs ooit betaald voor een camera.” Het record staat op naam van de Leica 0-Serie die afgelopen zomer verkocht werd voor €2,160,000.

Ondertussen werd de met goud beklede Luxus Leica verkocht voor €1,020,000, de eerste serieproductie M3 – voorheen eigendom van Leitz technicus Willi Stein – voor €900,000, drie Leica MP’s van Magnum fotograaf Paul Fusco wisselden voor €858,000 van eigenaar, en de eerste Leica van Capa werd verkocht voor €78,000. Volgens WestLicht werd 92% van de geboden camera’s verkocht tegen een totale som van €8,240,000. Dat is welbesteed geld aan een stukje fotografiegeschiedenis, en ze doen het waarschijnlijk nog ook.

Bron The British Journal of Photography.

Ook interessant om te lezen:

geschreven door denisesanjose en vertaald door nike-liscaljet

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English.