Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

'Bliss': waarschijnlijk de meest bekeken foto

De standaard Windows XP achtergrond met in de hoofdrol een vredige groene weide en een serene blauwe lucht is de vaakst voorkomende foto volgens Morts Photography blog. Met een geschatte één biljoen views. De middenformaatfoto is geschoten door Charles O'Rear die beweert dat de foto op geen enkele manier digitaal bewerkt is.

Bliss, foto door Charles O’Rear

Ontelbare fotofanaten reisden al af naar Sonoma County en hebben geprobeerd de misschien wel bekendste foto allertijden na te maken.

Charles O’Rear, een wijnfanaat en stockfotograaf voor Corbis van Bill Gates had oorspronkelijk de opdracht om Napa Valley te fotograferen. Hij nam de bekende foto van Sonoma Valley vanaf de snelweg op weg naar Napa.

De foto is geschoten met een middenformaatcamera en Charles beweert dat de foto niet digitaal bewerkt is. Vijf jaar nadat hij de foto nam later werd de foto de standaard wallpaper van Microsofts Windows XP besturingssysteem.

De fotograaf. Foto via Saeed

quote: “Iedereen is het er mee eens dat dit de meest ‘herkenbare’ foto ooit is. Als je hem aan een bewoner van een landelijk Chinees dorpje laat zien, heb je een grote kans dat de foto wordt herkend. Als je hem aan een astronaut op de ISS laat zien, wil ik wedden dat ze hem ook zullen herkennen. Ik heb de foto voorbij zien komen op foto’s van het Witte Huis en het Kremlin, enz.”

O’Rear houdt de details voor zichzelf, maar zegt dat hij een “uitzonderlijk” bedrag betaald heeft gekregen voor dit plaatje van een weide op een perfecte dag.

Kan jij een bekendere of meer herkenbare foto bedenken?

check Morts Photography en Charles O’Rear voor meer info. Gebruikte bronnen zijn Mashable, Wikipedia en Petapixel.

geschreven door denisesanjose en vertaald door s0y

1 reactie

  1. maykel

    maykel

    Zit Alberto Korda's portret van Che Guevara misschien ook in deze regionen van bekendheid?

    ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Italiano, 日本語, 한국어, Português, Československy & Spanish.