Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Lieve Diana F+, gefeliciteerd met je verjaardag!

Onze geliefde Diana F+ viert vandaag haar vijfde verjaardag! Hoog tijd om terug te blikken op vijf lange jaren met prachtige dromerige foto's van onze plastic middenformaat koningin!

Foto van jeabzz

Lang lang geleden in de jaren ‘60, kwam een klein bedrijfje in Hong Kong genaamd “The Great Wall Plastics Factory” met een spotgoedkoop 120 camera’tje genaamd “Diana” op de markt. Volledig gemaakt uit plastic en met een prijskaartje van ongeveer één dollar was deze camera eigenlijk al meteen een flop.

Maar aangezien een cultcamera zoals deze in onze ogen absoluut niet vergeten mag worden, hebben wij in 2007 besloten om de Diana nieuw leven in te blazen. Voila, de Diana F+ was geboren.

Wat de Diana zo speciaal maakt is het avant-garde gevoel wat veel lo-fi fotografen bij deze camera hebben. Zij zijn dol op de zachte en dromerige plaatjes, de verzadigde kleuren en de onverwachte resultaten die je met deze camera maakt. Diana-shots zijn rauw en hebben stuk voor stuk een eigen karakter. Met andere woorden – de Diana is voor velen een pionier in de wereld van analoge camera’s!

Bij deze reproductie van de oorspronkelijke Diana camera zijn alle eigenschappen bewaard gebleven. De soft-focus, de volledige plastic body en de simpele sluiter. Maar daarnaast heeft de nieuwe Diana camera een aantal fijne features erbij gekregen. Bijvoorbeeld de pinhole functie en de mogelijkheid om eindeloze panorama’s te maken. Hiermee zijn de mogelijkheden van de Diana daadwerkelijk eindeloos!

geschreven door webo29 en vertaald door mrmaart

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Spanish, 한국어, Türkçe, Deutsch & Italiano.