Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

Er werken veel getalenteerde mensen voor de Lomography Gallery Soho en Victoria Schofield is geen uitzondering op deze regel. Ze is een studente die al een uitgebreid portfolio van foto’s heeft opgebouwd en is vooral geïnteresseerd in muziekfotografie. We leenden haar een Petzval lens uit voor het weekend en hier zijn de reslutaten.

Foto’s: Victoria Schofield

Vertel ons een beetje over jezelf en over hoe je in contact kwam met lomografie
Ik verhuisde vorig jaar in oktober van Manchester naar Londen om mijn opleiding af te maken. Ik kwam voor het eerst in contact met fotografie toen mijn zus Charlotte studeerde en me overal mee naar toe nam terwijl ze zowel met een analoog als digitaal toestel foto’s maakte. Ze toonde me hoe beide types werkten en leerde me de basis. Ik stal zowat haar camera’s en werd verliefd op fotografie. Ik maak portretfoto's en foto’s van concerten.

Fotos: Victoria Schofield

Hoe was het om foto’s te maken met de nieuwe Petzval lens?
Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat de lens me de eerste paar dagen frustreerde. Ik ondervond al snel dat ik er geduld mee moest hebben (vooral met het fotograferen van 2 actieve pups). Ik leerde het door veel te fotograferen, dezelfde dingen opnieuw en opnieuw.

Foto’s: Victoria Schofield

Wat vind je zo leuk aan analoge foto’s?
Alles! Ik begon er laatst jaar mee foto’s te maken en het is het leukste wat ik ooit heb gedaan. Wanneer ik mensen fotografeer, schiet ik zowel analoog als digitaal, maar 9 van de 10 keer vindt de persoon analoog fijner. Ook breng ik nu uren door in een donkere kamer, dus dat is mooi meegenomen.

Foto’s: Victoria Schofield

Wat is volgens jou het perfecte portret?
Ik hou vooral van portretfoto’s die er niet te geposeerd uitzien-ik ben er zo slecht in om mensen voor me te laten poseren. Daarom probeer ik gewoon foto’s te blijven maken tot de mensen zich op hun gemak voelen.

Foto’s: Victoria Schofield

Zie meer van Victoria’s werk op haar website

written by hannah_brown on 2014-10-15 #people #victoria #uk #lomography-gallery-store #gallery-store #features #lomoamigo #eastlondon #35mm-films #120-films #analoge-cameras #soholondon #petzval #nieuwe-petzval-kunstenaar

More Interesting Articles