De LomoAmigos van Moss schieten met de La Sardina DIY

Lomography en FILTER Magazine hebben samen een heel vet project bedacht! We hebben verschillende artiesten van het Culture Collide festival in Los Angeles een Lomography camera gegeven en onze negende LomoAmigo van deze reeks is wel héél bijzonder…

De Amsterdamse Indieband Moss is sinds hun album Never Be Scared/Don’t Be A Hero onwijs popular geworden. Hun nieuwe album Ornaments is tijdloos en erg vernieuwend. Grappig feitje: de plaat is opgenomen op Vlieland. Je hoort aan het album dat ze op het eiland met enorm veel toewijding aan de slag zijn gegaan en ze hebben hierdoor unieke muziek weten te creëren.

Er komt in heel Europa steeds meer publiek op de optredens af en dat komt mede door de bijzondere shows die Moss weet neer te zetten. Lichteffecten, livebeelden en filmanimaties passeren de revue. Ze spelen vol passie en je merkt dat ze nog steeds durven te experimenteren.

NAAM: Moss
STAD: Amsterdam
CAMERA: La Sardina DIY editie

Hoe lang fotograferen jullie al analoog? En hoe komt het dat jullie ermee begonnen zijn?
We kregen in augustus van jullie een La Sardina en sindsdien zijn we ermee aan het schieten.

Hoe passen jullie Lomography in jullie dagelijkse leven toe?
We nemen de camera mee in onze tas en tourbus. Zo wisten we tenminste zeker dat we de gebeurtenissen rondom ons optreden op Nederlands grootste festival konden vastleggen.

Wat geeft jullie inspiratie voor muziek en foto’s?
Geld en meisjes.

Omschrijf de La Sardina in vier woorden:
Wit. Leuk. Groothoek. Ding.

Als jullie de foto voor de volgende albumhoes met de La Sardina moesten vastleggen, hoe zou die er dan uit komen te zien? (Onderwerp, kleuren, thema’s etc.)
Kleurrijke landschappen en veel mensen.

Als je de La Sardina op één van jullie instrumenten kon lijmen, welke zou dat dan zijn?
Waarschijnlijk een van de vele gitaren die we gebruiken.

Wat is het vreemdste, grappigste, geweldigste of meest ongewone (analoge) fotografie moment dat jullie hebben meegemaakt?
Op Lowlands spelen en de kleine witte analoge camera op het publiek van 20.000 man richten!

Zouden jullie een haiku/versje over jullie fotografie-avontuur kunnen schrijven?
O jij wit apparaat
Beelden van het leven staan stil
Veranderingen in een reeks

Wat staat jullie nog te wachten? Nieuwe projecten? Wat gaan jullie nog wachten en wat verwachten jullie nog tegen te komen?
We gaan aan een album werken, meer optreden in Nederland maar ook optredens in de VS (New York, Los Angeles) en op IJsland.

Nog een advies voor alle lomografen?
Richt en schiet, maar blijf scherp!

FILTER Magazine’s Culture Collide is een festival in Los Angeles (Californië) dat vier dagen duurt. Er treden muzikanten uit meer dan 25 verschillende landen op. Zij brengen op het festival hun eigen muziek ten gehore zodat er een feest vol live optredens, films, lekker eten en muziek van over de hele wereld ontstaat. Volg FILTER op Twitter, vind ze leuk op Facebook en check vooral hun website!

Moss Vlieland Sessions

Zin om je eigen camera te pimpen? De La Sardina DIY editie is precies wat je zoekt! Schrijf erop, teken er vanalles op of lijm hem helemaal vol! Met dit groothoekwondertje kun je alle kanten op!

written by denisesanjose on 2012-10-05 #people #videos #moss #los-angeles #filter #netherlands #nederland #dutch #holland #la #lomoamigo #nld #la-sardina #la-sardina-diy #culture-collide #cultuurbotsing

More Interesting Articles