Summer Hotspots: Vicentina Kust, Parel van de Algarve

Hopen toeristen van over heel de wereld vinden het hele jaar door massaal hun weg naar de Portugese Algarve in het zuiden van het land. Maar wat de meeste toeristen (gelukkig) nog niet weten is dat er nog steeds een ongerept en ruig deel van de Algarve kust is, ver weg van de steden en het massatoerisme. Haal die rugzak al maar van onder het stof en kom de Costa Vicentina ontdekken, een ruwe diamant aan Portugals zuidwestkust!

De naam “Algarve” doet meestal alleen maar een belletje rinkelen als het over de steden Albufeira, Faro, Lagos of Portimão gaat. Deze plaatsen, die tegenwoordig zowel in winter als in zomer een onophoudelijke stroom toeristen aantrekken, hebben de laatste jaren helaas wel heel wat van hun Portugese authenticiteit verloren zien gaan. Maar er is geen reden om te wanhopen, want de Algarve herbergt nog steeds een verborgen schatkamer aan echte pareltjes aan de Costa Vicentina!

Op zoek naar uitstekende golven, campervans, hippies, ruwe, verlaten stranden, adembenemende kliffen en prachtige uitzichten? Evenveel honger naar heerlijk ontspannen als naar hiking en surfen? Bereid om een moord te plegen voor een gegrilde vis die rechtstreeks van de zee op je bord gezwommen komt? Dan is de Costa Vicentina helemaal jouw ding!

Niet te missen is natuurlijk Sagres, ook wel bekend als “het einde van de wereld”, helemaal in het staartje van Portugal en het meest zuidwestelijke punt van het continent Europa. Breng een bezoekje aan de oude burcht, verken stranden als Mareta en Beliche en pik zeker een ongelofelijke zonsondergang mee helemaal op het einde van de wereld, op de Sint Vincent Kaap.

Hoezo, u wou van Sagres in één adem naar Praia do Amado trekken? Vergeet in het passeren zeker geen stop te maken bij het uitkijkpunt van Vila do Bispo, dat een werkelijk spectaculair zicht biedt op de stranden van het dorp. Verwacht je aan gigantische kliffen, miniatuurmensjes op het strand en een oneindige horizon. Dit ogenschijnlijk doodgewone dorpje heeft heel wat meer te bieden dan het doet vermoeden!

Een bezoek aan de surfhoofdstad van de Costa Vicentina is een verplicht nummertje! Dit prachtige strand voorziet heel het jaar door zowel ervaren surfers als degene die de eerste surfstapjes nog aan het zetten zijn van uitstekende golven. Geniet van een zalig dagje strand met uitzicht op de oneindige golven en de glooiende groene heuvels, in het hart van dit prachtig stukje kust in de Algarve, waarop het zo makkelijk verliefd worden is!

Meteen naast Praia do Amado ligt dat andere fantastische, maar heel wat minder bekende strand: Praia da Bordeira, waar de rivier de zee in stroomt. Groter, wilder, kalmer, maar even ademenbenemend als zijn grote broer.

En last but not least, vergeet tussen al het strandhoppen door de geweldige, warme locals van de Costa Vicentina niet te leren kennen!

written by jokelangens on 2014-07-28 #places #location #select-type-of-location #escape-from-the-city #portugal-algarve-kust-vicentina-stranden-ruw

More Interesting Articles