Het dromerige Noord-Californië

Iemand zei eens tegen me dat mensen bij Californië denken aan witte stranden, bikini’s en surfplanken. Eigenlijk is dit ook wat je tegenkomt in Zuid-Californië, maar hoe zit het met het Noorden?

Noord-Californië is heel anders. Je draagt eerder een jas dan zwemkleding, maar dat mag de pret niet drukken. Het Noordelijke deel van Californië heeft dankzij de mist die er te vinden is vaak een mysterieuze sfeer. Het is er supermooi en er valt altijd wel wat te beleven. Dat gezegd hebbende wil ik jullie graag een beetje van mijn bezoek aan Noord-Californië laten zien. Een fotoreeks die ontstaan is tijdens het leren kennen van nieuwe vrienden, het bezoeken van oude vrienden en tijdens het ontdekken van de bijzondere tegenhanger van Zuid-Californië.

De eerste foto die ik met jullie wil delen is gemaakt tijdens een zomers uitje naar de zuidkust van een groot zoetwatermeer genaamd Lake Tahoe. De meeste mensen gaan juist naar de noordkust, daar vind je casino’s, kun je skiëen en uitgaan. De zuidkust is een beetje het tegenovergestelde qua sfeer en alles gaat wat relaxter.

Ik had afgesproken met mijn vriendin Ayleen Crotty. Ayleen is de oprichtster van het Filmed by Bike festival dat in Oregon wordt gehouden. Filmed by Bike is een jury wedstrijd voor korte films over fietsen. De wedstrijd bestaat al een paar jaar en ze krijgen enorm veel inzendingen van over de hele wereld. Als er nog LomoKino fans zijn die mee willen doen, check vooral even www.filmedbybike.org!

Hieronder vind je een paar foto’s die tijdens onze trip door Tahoe zijn gemaakt. We hebben door het maken van de foto’s de Diana camera weer wat beter leren kennen:

Als je met diafilm werkt krijgen je beelden een supermooie, haast schilderachtige sfeer mee. Sommige foto’s zijn echt super geworden. De eerste dag hebben we een boswandeling gemaakt en dankzij de mooie lichtinval hebben we met ons 200 ISO rolletje heel gave foto’s weten te schieten.

Ik weet nog steeds niet waren om er een ster van zilverfolie op de grond lag, maar het is een van mijn favoriete foto’s. Als je een grote ster van folie tussen dennenappels in het bos tegenkomt moet je die toch gewoon vastleggen?

Later troffen we een bijzondere zonsondergang bij het water aan:

De volgende ochtend besloten we een fietstocht te maken. De vrienden die we bezochten hebben een fietsenwinkel in de stad en in de kelder van hun huis tref je bijna dertig fietsen! Ze verklaarden dit bizarre aantal door te vertellen dat ze voor verschillende activiteiten ook weer verschillende fietsen nodig hadden en ze kenden geen fiets die voor alle verschillende uitjes goed genoeg was. Ik leende een kleine lavendelkleurige Electra en kon mijn Diana camera mooi in het bijbehorende mandje kwijt. Ayleen, ik en de camera waren klaar om Tahoe nog beter te ontdekken!

Ayleen tijdens ons avontuur.

We passeerden een verlaten skipiste met een lift uit de jaren ’70 ofzo. Super om vast te leggen natuurlijk! De plek in combinatie met mijn Diana camera zorgt voor een dromerige foto die ik zelf erg geslaagd vind.

Ook kwamen we een schattig houten hutje tegen die volgens mij al een tijdje niet meer in gebruik is. Het onscherpe gedeelte bij de randen van deze foto zorgt ervoor dat hij met een 4×5 camera gemaakt lijkt te zijn. Soms zorgt de Diana ineens voor dit effect. Ik weet niet hoe het komt, maar juist dit soort verrassingen vind ik leuk aan analoog fotograferen.

De dag erna was het tijd voor een stranddag. Het water heeft echt de blauwste kleur blauw die je je maar kan bedenken. Een paar mensen uit de omgeving vertelden ons dat dit komt doordat het water zo schoon is en doordat het meer heel erg diep is. Een beetje eng maar vooral heel tof!

Ik weet eigenlijk niet waarvan de foto hieronder is. Het lijkt wel een beetje water met een stukje van de steiger. Ondanks dat ik niet weet wat de foto laat zien vind ik hem wel erg mooi en daarom wilde ik hem toch graag met jullie delen. Als iets een mysterieuze en bijzondere uitstraling heeft ben ik al snel tevreden.

Toen de zon onder begon te gaan was het de perfecte tijd om nog meer foto’s te maken. Ik vind het erg leuk om foto’s direct naar de zon toe te maken. Ik doe het de laatste tijd steeds vaker en het zal dan ook niet lang meer duren voor ik blind ben. Het is niet heel slim om te doen, maar het resultaat mag er zijn:

Ik bedoel, kijk eens naar die eenzame maar bijzondere wolk aan de lucht, dat is toch super?

Dat was het alweer! Dag Tahoe! Het is tijd om de vier uur durende terugreis naar San Francisco aan te gaan. Bedankt voor de geweldige tijd!

PS – Heb jij Noord-Californië weleens bezocht? Deel je ervaring(en) en foto(’s) in een reactie op deze pagina!

written by ilkadj on 2013-04-02 #places #forest #bike #lakes #dreamy #location #netherlands #log-cabin #nederland #dutch #holland #tahoe #northern-california #fiets #bos #nld #dromerig #houten-hutje #noord-californie #blokhut

More Interesting Articles