Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Ontspannen in Vallvidrera, Barcelona

Wie in een grote stad woont, droomt af en toe van een rustig plekje om te ontspannen. Een groene plek om van de zon te genieten en te ontsnappen aan de dagelijkse stadsdrukte. Liefst ook een plek die niet te ver weg ligt en makkelijk bereikbaar is. Wie in Barcelona woont heeft het geluk dat die plek bestaat!

Foto van minilidia

Op slechts 15 minuten van Barcelona centrum bevindt zich een prachtig stukje groen: het moeras van Vallvidrera. Aan het einde van de 19de eeuw werd een dam aangelegd om het regenwater uit het Collserola gebergte op te vangen. Hierdoor ontstond een moeras dat door de jaren heen uitgroeide tot een prachtige groene zone.

Foto van minilidia

Vallvidrera is een rustige plaats die je uitnodigt om te ontspannen. Kinderen en huisdieren zijn welkom, zolang ze de natuur respecteren.

Voor de actievelingen zijn er wandel- en fietspaden in de buurt. En voor wie gewoon wil genieten van de rust met een goed boek vind je voldoende zitbanken aan de waterkant.

Vele mensen komen in het weekend met vrienden of familie hierheen voor een picknick. Maar midden in de week is het er zeer rustig en kan je volop genieten van deze vredige omgeving.

Het moeras is het hele jaar door een leuke plek om even tot rust te komen, maar vooral in de lente wanneer de hele omgeving groen kleurt hangt hier een unieke sfeer. De liefdesserenades van de kikkers en padden zorgen voor een excentrieke soundtrack.

Als je in de buurt bent, breng dan zeker een bezoekje aan Vallvidrera. Misschien komen we elkaar wel tegen!

geschreven door minilidia en vertaald door sandravo

Plaats als eerste een reactie

Waar is dit?

Populaire foto's vlakbij – see more

Lomo Locaties in de buurt

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: Spanish. En het is vertaald in: Deutsch & English.