Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Woy Woy: Australische stad met een grappige naam

Woy Woy is een populaire bestemming bij vakantiegangers. Het is gelegen aan de centrale kust, op iets meer dan een uur rijden ten noorden van Sydney. De regio omvat ook Ettalong, Umina, Ocean Beach en Koolewong.

Woy Woy betekent ‘grote lagune’ of ‘veel water’, verwijzend naar de diepe getijdengeul dichtbij het centrum van de stad. Deze naam werd geleend uit de inheemse taal van de Darkinjung Aboriginals. Oorspronkelijk stond de regio bekend als Flat Webb’s, vernoemd naar James Webb, de eerste Europese kolonist in 1823.

Met de bouw van de noordelijke spoorlijn in 1888 ontwikkelde Woy Woy zich al snel tot een kleine kustplaats. De stad wordt nu beschouwd als een forenzenstad van Sydney. Het historische en commerciële hart van Woy Woy ligt rond het station, aan de noordelijke punt van het schiereiland. De woonwijken bevinden zich aan de zuidkant.

De nabijheid van Sydney en het prachtige landschap maken het schiereiland populair bij vakantiegangers. Het warme zomerweer biedt eindeloze mogelijkheden: je kan er zowel varen, zwemmen als vissen. Er zijn voldoende faciliteiten voor bezoekers: picknickplaatsen, een speeltuin, wandelpaden, een boothelling en bootverhuur.

In Fisherman’s Wharf en Woy Woy Bay kan je vissen op platkop, wijting, brasem, krabben en garnalen.

geschreven door erinwoodgatesphotography en vertaald door sandravo

Plaats als eerste een reactie

Waar is dit?

Populaire foto's vlakbij – see more

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Spanish & Português.