Fotomomentje in Lissabon #4: het standbeeld van Fernando Pessoa

Het is een traditie in Lissabon, ongeacht of je een local bent of een buitenlander, om op de foto te gaan terwijl je naast de beroemde Portugese dichter zit.

Credits: saidseni

Fernando Pessoa (Lissabon, 1888-1935) is waarschijnlijk de meest beroemde Portugese dichter. Hij is niet alleen een symbool voor Lissabon en Portugal, maar voor de Portugese taal, nummer 6 op de lijst van meest gesproken talen ter wereld.

Fernando Pessoa was een vrij complexe schrijver en zijn werk wordt bestudeerd door mensen over de hele wereld. Hij deed iets heel unieks; hij bedacht namelijk het heteroniem.

De heteroniemen waren een soort andere dichters in hemzelf. Verschillende mensen met verschillende namen, verschillende levens en verschillende schrijfstijlen. Het waren geen pseudoniemen. Ze waren zo echt, dat Fernando Pessoa hun hele levensverhaal, karakter, geboortedata en handtekeningen uitwerkte, en zelfs hun astrologie! De meest bekende zijn Alberto Caeiro, Ricardo Reis en Álvaro de Campos.

Credits: saidseni

Je vindt het standbeeld van Fernando Pessoa in het hart van Lissabon, Chiado, voor het populaire café ‘A Brasileira’. Hier heeft hij tijdens zijn leven heel wat koffie gedronken. Ik weet niet of het de bedoeling was, maar het beeld heeft zelfs een lege stoel naast zich staan, waar je in kan zitten. Het is een fotomoment wat niemand kan weerstaan, dus bereid je voor om te vechten voor jouw beurt.

Credits: saidseni

Zou je iets willen lezen van Fernando Pessoa? Je kan zijn publicaties hier bekijken.

written by saidseni on 2013-01-14 #places #statue #location #fernando-pessoa #poetry #city #netherlands #poet #nederland #dutch #holland #local-flavor #portuguese #lissabon #stad #nld #dichter #portugees #fotomoment #standbeeld

More Interesting Articles