Industriële glamour bij Hotel de Goudfazant

Dat Amsterdam-Noord meer te bieden heeft dan alleen het NDSM-terrein bewijst Hotel de Goudfazant. Geen hotel, maar een in een oude garage gevestigd restaurant.

Credits: stratski

Je moet het wel weten te vinden: Hotel de Goudfazant. Diep weggestopt op een industrieterrein in Noord, in een grote loods waar ooit een garage zat, zit zowaar een leuk restaurant. Het is een enorme ruimte, dus als je knus en intiem wilt moet je hier niet zijn. Houd je van een wat industriële sfeer, dan zit je top! Persoonlijk houd ik er wel van, en een etentje met 60 collega’s valt toch al niet onder de noemer ‘intiem’, dus ik heb er met plezier gegeten. Het is een leuke mix van een tikje rauw – her en der staan nog wat oude outo’s op een brug te herinneren aan het vorige leven van de zaak – en hip design.

Credits: stratski

En het eten dan? Nou, dat smaakte prima! Het valt onder de noemer Franse keuken, en afgezien van de wat kleine porties (maar dat is niet zo gek bij een viergangenmenu) heb ik het allemaal met smaak gegeten. De baas betaalde het voor mij, maar Iens leert mij dat je voor rond de 30 euro een driegangenmenu hebt. Dat is reuze betaalbaar! In de winter kun je beter een goeie trui aantrekken, want de grote ruimte is wat kil. In de zomer hebben ze een fraai terras en zit je pal aan het water naar de voorbijvarende boten te kijken.

Credits: stratski

Hotel de Goudfazant
Aambeeldstraat 10H
Amsterdam

written by stratski on 2013-01-09 #places #restaurant #location #amsterdam #terras #eten #requested #food-and-drink #uitgaan #industrieel #hotel-de-goudfazant

More Interesting Articles