De mooiste plekjes van Moskou

1

Afgelopen jaar heb ik een plek bezocht die niet hoog staat op ieders lijstje, behalve misschien op die van lomografen: Moskou!

Credits: fritssi

Het uitzoeken van een vakantiebestemming is altijd spannend. Omdat ik niet echt het type zon-zee-strand ben, zocht ik naar een andere leuke plek om mijn vrije week door te brengen. Rusland leek me erg interessant omdat het heel anders is dan West-Europa. Daarnaast is het ook nog eens het geboorteland van de Lomo LC-A!

Wanneer ik de mensen om mij heen vertelde dat ik naar Moskou ging, reageerden ze standaard met ‘Wat moet je dáár nou weer?!’ of ‘Is het daar niet koud?’. Ik vind het echter één van de tofste steden waar ik ben geweest. Een aanrader en ik wil jullie dan ook graag laten zien waarom!

Winzavod art district

Een bijzondere plek is Winzavod, een kunstdistrict dat is opgezet op het terrein van een oude fabriek. Hier zijn verschillende exposities te zien in allerlei verschillende disciplines en hebben zich kunstenaars en designers gevestigd. Ook zijn er muurschilderingen te zien en tot mijn verbazing herkende ik tussen de tekeningen een Lubitel en een LC-A! Hoewel er overal stond aangegeven dat ik niet mocht fotograferen heb ik het toch geprobeerd.

Credits: fritssi

Red October

Een andere toffe plek is Red October, een oude chocoladefabriek waar tegenwoordig de kunstacademie van Moskou is gevestigd. In de rode gebouwen vind je verschillende ontwerpbureaus, designwinkeltjes en exposities. Het gebied is ook erg fotogeniek!

Credits: fritssi

Clockface
Als je even wilt bijkomen moet je zeker naar Clockface gaan. Dit is geen normaal cafeetje maar een huiskamer die is omgetoverd tot bar. Het bijzondere is dat je hier niet betaalt per drankje maar per minuut dat je aanwezig bent. Je kunt dus zoveel koffie, thee, koekjes en snoepjes nuttigen als je wilt! Wij zijn er een uur geweest en moesten 4 euro pp afrekenen.

Credits: fritssi

Op de laatste dag gingen we naar een buitenwijk van Moskou. Hier zie je een andere kant van Rusland en het is precies zoals je het je voorstelt: grijze betonnen flats zover je kan kijken. Na een uur rondlopen en zoeken zagen we dan eindelijk kleur tussen al het grauwe grijs. In dit blok hebben Russische én de Nederlandse graffitikunstenaars Kwasten met de Gasten de zijkanten van de flats beschilderd. Het contrast met de rest van de buurt is erg groot en daarom indrukwekkend om te zien.

Credits: fritssi

Zoals je ziet is er in Moskou meer te zien dan het Kremlin. Mocht ik je geïnspireerd hebben om Moskou te bezoeken, dan wens ik je alvast heel veel plezier!

Credits: fritssi

written by fritssi on 2012-10-03 #places #location #moskou #vakantie #requested-post #rusland #vakantieherinneringen

More Interesting Articles