Kunst en Cultuur in Rio de Janeiro

Ze zeggen wel eens dat kunst overal om je heen is. Nou, niets is minder waar. Zo ook in Rio.

Wanneer je een wandeling maakt door de straten van Rio de Janeiro kom je overal creatieve uitspattingen tegen. Interactieve kunst die inspeelt op de situatie om je heen. Door deze manier van kunst bedrijven is een saai stuk muur ineens een interessant schilderij geworden.

Deze kunstwerken zijn soms nog sneller weg dan ze ontstonden. Door regen, schoonmaakacties of stadsvernieuwing. Daarom houd ik zo van fotografie. Door met een lens deze kunstwerken vast te leggen bewaren we ze voor altijd.

Graffiti en posters zijn er genoeg te vinden in de grote steden en uiteraard is dit ook in Rio de Janeiro het geval. Hier vind je schilderijen en graffiti gemaakt door de wat armere inwoners van de stad die op deze manier hun creativiteit en belevingswereld kunnen delen met anderen. Als neveneffect vrolijken de werken ons op of zetten ze ons aan het denken.

written by maymosciaro on 2011-12-24 #places #art #culture #street #graffiti #rio-de-janeiro #location #nl #netherlands #dutch #nederlands #nld #hollands #art-and-culture #vertaling

More Interesting Articles