Dit is je laatste kans om een pre-order te plaatsen voor de Petzval Lens en de speciale apertuurplaten er gratis bij te ontvangen! We schatten de levering in augustus (of zelfs eerder) - mis deze kans op de perfecte portretlens niet!

Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Lomography heeft een droom en jij bent onze hart en ziel om deze droom waar te maken! De opdracht - het vastleggen van onze prachtige wereld op kleurrijke analoge foto's. Wat is een betere manier om onze wereldwijze community samen te brengen dan het delen van geheime plekjes, monumenten, reistips, gebeurtenissen en persoonlijke verhalen over locaties waar jij bent geweest en die anderen moeten zien? Voeg nu een Lomo Locatie toe en lees meteen de magazine richtlijnen.

Populairste artikelen

  Nieuwste artikelen

  • La Bohème: Hedendaags Parijs op analoge wijze!

   La Bohème: Hedendaags Parijs op analoge wijze!
   Dat Parijs een stad is waar je eindeloos kan rondlopen en verdrinken in haar schoonheid hoef ik je gelook ik niet te vertellen. Dit is mijn analoog reisverslag van Parijs!
  • Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht

   Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht
   Een paar weken terug ging ik op pad om voor het eerst wat foto's te schieten met mijn Diana F+ camera. Deze camera kun je ook gebruiken voor pinhole foto's, en ik besloot het gebied rond de Veilinghaven in Utrecht te gaan verkennen.
  • De perfecte lentedag in Amsterdam - deel 1

   De perfecte lentedag in Amsterdam - deel 1
   "Oh it's suuuuch a perfect day.." De dagen worden weer langer en de bomen groener. De terrasjes zitten weer vol en is het nou al rokjesdag geweest? Amsterdam komt weer tot leven in de lente en wat je ook doet, overal is het mooi en gezellig. Maar om je op weg te helpen, hier toch een paar tips voor de perfecte lentedag.
  • Meest romantische plaatsen: Venetië, romantiek voor de massa

   Meest romantische plaatsen: Venetië, romantiek voor de massa
   Venetië is een prachtige stad vol romantische plekjes en fotogenieke hoekjes. En dat vind ik niet als enige: de stad zucht onder de massa's toeristen die er elke dag rondlopen en rondvaren. Kijk snel verder en geniet mee van mijn foto's en herinneringen!
  • Fotowereld, Utrecht

   Fotowereld, Utrecht
   In één van de leukste straatjes van Utrecht zit ook meteen een van de leukste speciaalzaken voor lomografie en analoge fotografie! Hier kan je terecht voor Lomography-camera’s, films, en een fotolab!
  • ISO Foto, Almere

   ISO Foto, Almere
   Waar moet je in Almere heen met je liefde voor analoge fotografie? ISO Foto in Almere-Buiten is de aangewezen plek! Hier kan je terecht voor je Lomography-goodies, als je op zoek bent naar een fotolab of mee wil doen aan een Lomography-workshop!
  • De Wanderlust Wonderlijst: De meest fietsvriendelijke steden van 2013

   De Wanderlust Wonderlijst: De meest fietsvriendelijke steden van 2013
   In het verleden is het gebruik van de fiets als alledaags vervoermiddel verbazingwekkend gestegen. In feite is het zo ingeburgerd in de levensstijl van sommige steden dat gemeenteraden zich inzetten voor de veiligheid van de fietsers. In deze editie van de Wanderlust Wonderlijst nemen we een kijkje in de meest fietsvriendelijke steden ter wereld.
  • Winterfun op de Amsterdamse wintermarkt!

   Winterfun op de Amsterdamse wintermarkt!
   Tijdens een middagje Amsterdam liepen we ook even langs de Wintermarkt op het Damrak: een gezellig lint van houten kraampjes met een grote variëteit aan eten en drinken en alles wat er verder nog te verkopen valt. Je valt van de ene verbazing in de andere op deze Amsterdamse variant van de kerstmarkt.
  • Feesten tussen oude treinen: de Rijtuigenloods

   Feesten tussen oude treinen: de Rijtuigenloods
   Vanaf station Amersfoort zit je zo in de fraaie oude binnenstad. Maar ga je aan de achterkant naar buiten, linksaf over de Piet Mondriaanlaan, dan kom je in het industriële erfgoed van de stad en vind je mijn favoriete gebouw: de Rijtuigenloods.
  • BPD Amsterdam

   BPD Amsterdam
   Een hippe en trendy cadeau-designwinkel waar voor iedereen iets te vinden is!
  • De pareltjes van Bos en Lommer

   De pareltjes van Bos en Lommer
   Via de Stofzuigerkoning naar Buurman&Buurman. En voordat we afpilzen bij Cafe de Fluiter halen we nog wat lamskoteletten bij Fikret. Bos en Lommer is the shit. Komt dat zien.
  • Paris, je t'aime: Rondhangen bij de Sacré-Coeur

   Paris, je t'aime: Rondhangen bij de Sacré-Coeur
   Afgelopen zomer gingen we naar Parijs en bezochten we een aantal plaatsen waar ik al voor gevallen was als jongen. Deze keer viel ik opnieuw in de armen van de analoge fotografie op de trappen van de Sacré-Coeur!
  • Back to school: Het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden

   Back to school: Het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden
   De scholen zijn weer begonnen en dat brengt ook herinneringen terug aan mijn eigen middelbare schooltijd op het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. De bezetting van de school door de leerlingen, als protest tegen de samenvoeging in een grote scholengemeenschap, is mij toch wel het meest bijgebleven.
  • Funkie House, Den Haag

   Funkie House, Den Haag
   De Funkie House in Den Haag is een kleine winkel 'packed with goodness'! Het is een boetiekje vergeleken met het filiaal in Rotterdam, maar ook deze locatie beschikt over een indrukwekkende collectie. Het is hét gezelligste winkeltje in het grote dorp!
  • Nederland op zijn mooist: De Zaanse Schans

   Nederland op zijn mooist: De Zaanse Schans
   De Zaanse Schans is een van mijn favoriete locaties om te fotograferen. Als ik een nieuwe, analoge camera heb, dan ga ik daarheen om hem uit te proberen. Gezien ik op loopafstand woon kom ik er vrij regelmatig. Maar mocht ik geen zin hebben om te lopen, dan pak ik gewoon de voetveer.
  • Nederland op zijn mooist: de beklimming van de Tankenberg

   Nederland op zijn mooist: de beklimming van de Tankenberg
   Mijn schoonouders wonen in Oldenzaal en hebben een Friese Stabij, die elke dag een flinke wandeling moet maken. Dus als wij daar op bezoek zijn maken we vaak een wandeltochtje in de omgeving. Een rondje Tankenberg is daarbij favoriet, bekijk de foto's en je ziet waarom!
  • Nederland op zijn mooist: de Korte Duinen bij Amersfoort

   Nederland op zijn mooist: de Korte Duinen bij Amersfoort
   Een van mijn favoriete plekjes om even lekker uit te waaien zijn de Korte Duinen, bij mij om de hoek in de bossen ten westen van Amersfoort. Deze zandverstuiving in het bos is zomer en winter een bezoekje waard.
  • De andere kunsthal: Kunsthal KAdE

   De andere kunsthal: Kunsthal KAdE
   Vanuit de trein lijkt het een geluidswal, van buiten een luxe appartementencomplex of kantoorgebouw, maar van binnen blijkt het een museum voor moderne kunt te zijn: Kunsthal KAdE in Amerfsfoort. Mijn vaste locatie voor een shotje cultuur.
  • 8tea5, Den Haag

   8tea5, Den Haag
   Bij 8tea5 kan je terecht voor authentieke Taiwanese bubble tea. Daarnaast zijn ze ook gek op analoog en Lomography!
  • Het Rijksmuseum is weer open!

   Het Rijksmuseum is weer open!
   Het is zomervakantie, maar zoals vaker regent het weer eens. Wat ga je doen? Je gaat naar het Rijksmuseum natuurlijk. Dit museum waarborgt de grootste Nederlandse analoge schatten. Ik was er vorige week en natuurlijk had ik mijn analoge apparatuur mee om dit vast te leggen!