Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

De Konstruktors: een interview met hodachrome

Een van de mazzelaars die zijn Konstruktor al heeft bemachtigd is Hodachrome! Je hebt vast zijn laatste posts over lange en meervoudige belichtingen wel gelezen. Hij is met de Konstruktor onder de arm zijn favoriete plekken gaan bezoeken en wij vonden het hoog tijd voor een interview.

Naam: Hodaka Yamamoto
Lomohome: hodachrome
Locatie: Gifu Japan

Vertel eens iets over jezelf:
Hai! Ik ben hodachrome. Fotograaf en vormgever. De dingen die ik het liefste vast leg met mijn lens zijn de prachtige landschappen van Japan tijdens alle 4 de jaargetijden. Daarnaast houd ik mij bezig met het maken van uniek werk waarbij meervoudige belichtingen gebruikt worden.

Hoe vind je het werken met de Konstruktor tot nu toe?
Het was even wennen dat je vanaf de bovenkant de camera in kijkt en in het begin vond ik focussen moeilijker. Maar zodra je dat door hebt is het een droom van een camera!

Wat vind je het leukste aan de Konstruktor?
Als ik kijk naar de resultaten dan ben ik met name verbaasd door de scherpte van de afbeeldingen, het hoge contrast en de vignettering. De Konstruktor gebruikt 35mm film, heeft een 50mm hoek en een focus afstand van een halve meter. Zo’n camera had ik nog nooit gebruikt. Ik denk dat je de Konstruktor in heel veel verschillende settings kunt gebruiken en altijd een tof resultaat krijgt. Dikke aanrader is vooral portretfotografie.

Heb je al een leuk avontuur meegemaakt met de Konstruktor?
Ik was bezig met wat foto’s en doordat ik door de top down zoeker moest focussen terwijl de camera ondersteboven hing zag het geheel er nogal vreemd uit voor voorbijgangers. Mensen keken me wel even na.

Heb je tips voor de nieuwe Konstruktor bazen?
Je kunt met de Konstruktor erg makkelijk meervoudig belichten. Doe dat ook! Het duurt even tot je de spiegelreflex functies goed onder de knie hebt, maar het is het echt enorm waard.

De Konstruktor is de de eerste zelfbouw 35mm spiegelreflex ter wereld. Hiermee kan je makkelijk zelf je eigen camera vanaf het begin bouwen. Hij is perfect om met plezier te leren hoe de techniek achter analoge fotografie nu echt werkt. Koop hem in de online shop of in Lomography Gallery Stores wereldwijd.. Lees meer over de Konstruktor op de Konstruktor site.

geschreven door kyonn en vertaald door pretletterp

1 reactie

  1. mfoeme

    mfoeme

    Supernice artikel! Ik wil ook een konstruktor....

    meer dan één jaar geleden · rapporteer als spam

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: 日本語. En het is vertaald in: Italiano, Français, Československy, Deutsch, 中文(繁體版), Türkçe, 中文(繁體版) & English.