Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Geslaagde ongelukjes: Donnie Darko

Tegen de zon in fotograferen een slecht idee? Nee joh!

Foto van marije

Elke lomograaf weet dat als je tegen de zon in fotografeert, je supervette silhouetten op je foto’s krijgt. Maar soms heb je het helemaal niet door dat de zon zo fel op je onderwerp staat te schijnen, omdat je bijvoorbeeld lekker je zonnebril op je neus laat staan terwijl je in het rond aan het schieten bent.

Zo werd in mijn portret van Thinker on a Rock het peinzende konijn ineens een dreigende verschijning die zo uit Donnie Darko weggelopen lijkt te zijn. De foto is op sommige punten zo donker dat mijn scanner hem bij het maken van de thumbnails niet herkende. Pas toen ik hem handmatig selecteerde kon ik hem digitaliseren.

Eigenlijk valt deze foto in dezelfde categorie als mijn eerder geposte reuzenrad. Een shot dat er in de verste verte niet mislukt uitziet, maar niet is wat je in gedachten had toen je hem maakte. Een onverwacht, maar schitterend resultaat, een geslaagd ongelukje zoals ik ze het liefste zie!

Elke lomograaf maakt fouten. Je vergeet je lensdop eraf te halen. Je denkt er niet aan om door te draaien. Je maakt per ongeluk je achterkant open terwijl er nog een rolletje in je camera zit. Het overkomt iedereen en is het is flink balen. Maar soms leveren foutjes juist hele toffe foto’s op. “Happy little accidents”, om met Bob Ross te spreken. In deze nieuwe reeks zet magazine editor Marije elke week één van haar happy little accidents in het zonnetje.

geschreven door marije

2 reacties

 1. pinkpix

  pinkpix

  Zo'n leuke serie! Als jij ze niet gaat vertalen doe ik het, hoor!

  meer dan 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 2. marije

  marije

  Dankje Anneke! Moet idd eens nadenken over vertalen... :)

  meer dan 2 jaar geleden · rapporteer als spam