Een stencil in je Diana F+

2011-08-29

Geïnspireerd door de Tori Amos Rome wedstrijd van Lomography, vroeg ik me af hoe ik Rome naar Wellington, Nieuw Zeeland kon laten komen.

De stencil die ik heb gemaakt voor deze tipster is geïnspireerd door de Romeinse architectuur. Met de stencil creeër je een silhouet op je negatief. Ik heb dit niet zomaar bedacht, dankzij deze tip kwam ik op het idee.

Ik heb eerst de omtrek voor mijn stencil geschetst en deze daarna uitgeknipt zodat hij in mijn Diana's 16 frame paste.

Zie je wat ik fout heb gedaan?

Ik gebruik trouwens 35mm film in mijn Diana zonder de 35mm achterkant dankzij deze tip.

Oeps!..

Bij mijn tweede poging heb ik de stencil omgedraaid en kreeg ik wel het resultaat dat ik wilde!

De Diana F+ is beroemd om zijn dromerige soft-focus beelden en heeft nu veel extra functies, zoals de mogelijkheid om panorama’s en pinhole shots te schieten. Verkrijgbaar in onze Online Shop.

geschreven door motionpicture op 2011-08-29 in #gear #tutorials #stencil #tipster #netherlands #diana-f #nederland #dutch #holland #nld #romeins
vertaald door marissa

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen