Hoe Leica lenzen gemaakt worden

2011-08-08

Voor veel fotografen op deze wereld staan Leica lenzen en camera’s gelijk aan luxe en kwaliteit. Kijk dit filmpje over hoe Leica lenzen worden gemaakt en zie waarom!

Het is een feit dat iedere fotograaf droomt van een Leica, zowel de lens als de camera. Je hebt waarschijnlijk al gezien hoe een Leica lens eruitziet als je hem netjes doormidden snijdt, en bent vast ook verbaasd over het vakmanschap waarmee het glas gemaakt wordt. Ben je nieuwsgierig naar hoe deze prijzige lenzen worden gemaakt, dan hebben wij precies wat jij wil zien!

Ja, zoveel glas hebben de lenzen.

Deze video laat het nauwgezette proces zien dat Leica gebruikt om hun lenzen in elkaar te zetten — allemaal handgemaakt om zeker te zijn van de beste kwaliteit en precisie waar het bedrijf bekend mee is geworden door de jaren heen. En niet alleen dat; je kunt er zeker van zijn dat iedere Leica lens getest is voordat hij de fabriek verlaat om in een camerawinkel in de buurt te belanden!

geschreven door plasticpopsicle op 2011-08-08 in #nieuws #lens #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #leica #fotografie #nld #nieuws #produceren
vertaald door ikillchildren_

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen