Taylor Jones brengt het verleden naar de toekomst

2011-07-07

Iedereen denkt misschien dat oude schoolfoto’s alleen maar iets ouderwets is. Maar niets is minder waar! Taylor Jones maakt gebruik van zijn blog door te laten zien dat het oude en het nieuwe samengesmolten kunnen worden tot een fantastisch nieuw beeld.

“Waarom kan ik mij niet meer zo goed concentreren?”

Het zou nieuw moeten zijn. Maar na drie weken kwam ik per ongeluk de zeer populaire tumblr blog van Taylor Jones tegen – een Kitchener uit Ontario.

“Ik zat aan de keukentafel met mijn moeder, vader en broers. Samen keken we in een oud fotoalbum. Ik trok een foto uit het album, hield het omhoog en realiseerde dat het op de exact zelfde plaats was genomen als waar ik zat. Eureka! Ik nam een foto!" zei Taylor.

“Ik zag er goed uit in een smoking.”
“Ik zal altijd aan de zomers blijven denken in die vrachtwagen.”

Op de blog dearphotograph.com plaatste Taylor dagelijks nieuwe beelden. Inmiddels niet alleen foto’s van hem. Lezers kunnen ook foto’s toevoegen. Alle foto’s zijn van een oude analoge foto’s genomen, vanuit dezelfde hoek en met dezelfde afstand – net als de oorspronkelijke foto. Hierdoor krijgt de kijker een indruk van het verleden. Charmante citaten en herinneringen zijn een toevoeging aan de dagelijkse berichten.

Foto’s: dearphotograph.com
Extra Brond: mashable.com

geschreven door chaotic4life op 2011-07-07 in #nieuws #analogue #blog #lomography #netherlands #dutch #holland #news #tumblr #toekomst #verleden #taylor-jones #dearphotograph-com #nld-nederland
vertaald door elefteria

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

Meer interessante artikelen