De Belgische pier

2011-06-20

Mijn stad heeft ook een stukje geschiedenis – de Pier.

Er is een stukje geschiedenis in mijn stad, namelijk de pier. Gebouwd in 1894 als een attractie voor toeristen. Voornamelijk gebruikt als een plaats waar boten konden aanmeren die het strand niet konden bereiken. In Art Nouveau stijl ontworpen en nu een hele populaire attractie aan de Belgische kust. Op 15 oktober 1914 werd de pier door de Duitsers afgebrand voor strategische redenen, enkel het geraamte bleef over.

In 1930 werd de pier opnieuw gebouwd. Tijdens de tweede wereldoorlog gaven de Duitsers het bevel aan sergeant Karl Hein Keselberg om de pier compleet te vernietigen, maar gelukkig negeerde hij dit bevel. Hiervoor werd hij later geëerd door de gemeente Blankenberge.

Vandaag staat de pier er nog altijd. Het is nu een bar/restaurant en ook een bioscoopzaal. Uiteraard hebben ze af en toe iets moeten renoveren.

geschreven door stephaniededeyne op 2011-06-20 in #places #pier #entertainment #location #dutch #cultuur #nld #geschiedenis #belgie
vertaald door moodswingbaby

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen