Mijn Favoriete Plekken in Amsterdam - Deel I Westelijke Eilanden

Tripje Amsterdam gepland? Grijp je kans om een prachtige stukje Amsterdam mee te pakken tijdens een mooie zonnige dag – de Westelijke Eilanden. Je zult erg een spijt van krijgen.

De Westelijke Eilanden zijn een drietal eilanden gelegen in het westen van Amsterdam. Ze zijn ontstaan in de 17e eeuw, tijdens de derde stadsuitbreiding van Amsterdam. De drie eilanden vormen een kleine buurt op zichzelf, met een super relaxte dorpachtige sfeer.

Tijdens de eerste lente dagen had ik daar een afspraak met iemand en bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om even een kleine wandeling te maken en wat foto’s te schieten van mijn favoriete plekken.

Vanaf het eerste moment werd ik betoverd door de prachtige omgeving. Het is de perfecte plek voor een namiddag wandelen langs alle smalle straten, oude huizen en kleine bruggen. In de grachten liggen veel woonboten die de eilanden van elkaar scheiden. Er is ook een leuke mix tussen oude pakhuizen en interessante moderne architectuur. Terwijl je heerlijk aan het rondlopen bent vergeet je bijna dat je in een grote stad bent, niet ver van het centraal station af. Auto’s zijn schaars en winkels + bedrijven vind je er niet. Als je mensen tegen komt zijn het bewoners of wandelaars zoals ik. Misschien vindt je een kleine tweedehands winkel of een knus café verstopt in een van de steegjes.

Gun jezelf een blik van een relaxed en mooi stukje Amsterdam.

geschreven door paramir op 2011-05-13 in #places #location #amsterdam #netherlands #dutch #westelijke-eilanden #prinseneiland #west-amsterdam #nederlands #lomography-netherlands #eiland #lomography-nederland #eilanden
vertaald door elefteria

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen