GLOW Eindhoven 2010: Een Fotografen Droom

1

Stel je voor, je wandelt ’s avonds door Eindhoven met nog een half uur te gaan totdat je bij de bioscoop bent. Opeens zie je licht geprojecteerd van de ene kant van het marktplein naar de andere en andersom. Woorden geprojecteerd op de grond en op de gebouwen. Abstracte figuren geprojecteerd op mensen. Kijkend naar beneden dacht ik maar 1 ding - dit moet ik nu vastleggen met mijn LC-A+!

Credits: kamiraze

Om wat achtergrond informatie te geven; de Nederlandse stad Eindhoven is bekend als ‘Licht Stad’. Waarschijnlijk vooral omdat Philips zijn hoofdkantoren daar heeft. Philips ontwikkelt en produceert bijna alles dat licht kan geven. Maar Philips heeft niet zo veel te maken met GLOW, het is alleen één van de hoofdsponsors.

GLOW is een jaarlijks licht festival en het thema dit jaar was “(Her)Ontdek Eindhoven”. Het bestond uit verschillende kunstprojecten door de stad, waar licht het onderwerp was. Voor mij persoonlijk was de 28 meter lange verlichte weg het meest indrukwekkende project. Veel projectors werden gebruikt op kerken, het gemeentehuis en andere grote gebouwen. Het gaf de stad acht dagen lang een aantal avonduren een surreëel gezicht.

De volgende foto’s zijn geschoten met mijn Asahi Pentax K2:

Credits: kamiraze

Helaas hadden we niet veel tijd. Maar de volgende dag vertelde mijn moeder me dat zij graag wilde weten hoe het eruit zag en erheen wilde, aangezien het toch maar een kleine 20 kilometer verderop was. Ik overtuigde mijn vader om mee te gaan samen met zijn Nikon D90. Ik nam mijn oude vertrouwde “Moeder” (mijn LC-A+) en mijn Asahi Pentax K2 mee. Er waren in totaal 20 GLOW projecten op een leuke route en 13 GLOW events. De route start en eindigt bij het GLOW Café.

Weer hadden we te weinig tijd om alles te zien. Met deze tijdsdruk in mijn achterhoofd begon ik rond te lopen, zoekend naar hoeken, speciaal licht, mogelijkheden, alles dat in het oog sprong. Ik besefte me al snel dat de K2 erg sloom was. De tijd dat het me kostte om één foto te schieten kon ik er al 4 maken met mijn LC-A+. En nog steeds kwamen de foto’s van mijn “Moeder” er beter, funkier en specialer uit en hadden ze veel meer kleur. Het was moeilijk om scherp te stellen in het donker, terwijl ik blind op de LC-A+ kon vertrouwen.

De volgende foto’s heb ik genomen met mijn “Moeder” LC-A+

Credits: kamiraze

Het woord fotografie betekent eigenlijk ‘tekenen met licht’. Naar mijn mening hebben andere mensen hier bij GLOW kunst gemaakt met licht. Het enige wat ik deed was dit alles vastleggen op beeld. En eigenlijk ook om te tekenen met mijn “Moeder”. Vorig jaar zag ik wat reclame maar ik had nooit ontdekt wat het nu echt inhield. Dit jaar begreep ik het beter en ontdekte ik meer, mede dankzij mijn verder ontwikkelde lomo-oog. De hele sfeer was zo geweldig dat een paar locaties zelfs film-achtig aanvoelden door de achtergrondmuziek.

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij! Jij ook? Neem gerust een statief mee, je zult niet de enige zijn. ;)

Extra info:
http://www.gloweindhoven.nl/ (zet deze bij je favorieten ;P)
http://www.eatdrinkdesign.nl/

written by kamiraze on 2011-05-09 in #world #locations #glow-eindhoven-2010-licht-kunst

Een comment

 1. stratski
  stratski ·

  Gave foto's hoor. Ik vergeet al jaren elke keer weer naar GLOW te gaan, terwijl ik nota bene uit Eindhoven kom... Maar ik heb het nu in mijn agenda genoteerd, want ik wil ook zulke mooie plaatjes schieten!

More Interesting Articles

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  written by Lomography on 2014-09-06 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • The sky is the limit! Of niet?!

  written by abecd on 2014-09-04 in #gear #tipster
  The sky is the limit! Of niet?!

  Wie houdt er niet van dubbele belichtingen? Maar wil jij verder fotograferen dan onze aardse omgeving? Of droom je van de sterren? In deze tipster toon ik je hoe je een trapje hoger kunt gaan met je dubbele belichtingen!

 • Een dope feestje - op een gevonden fotorol

  written by s0y on 2014-05-17 in #lifestyle
  Een dope feestje - op een gevonden fotorol

  Vorig jaar ging ik naar de Fotografica-beurs in Nieuwegein, een 2 jaarlijkse beurs waar eigenlijk alles wat met (film) fotografie te maken heeft wordt verkocht. Het is veelal tweedehands dus eigenlijk is het een soort schatzoeken als je van fotografie houdt! Naast leuke koopjes was ik ook specifiek op zoek naar camera's waar misschien nog een niet ontwikkeld rolletje in zat...

 • Shop News

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • De magie die nog moet komen: Deel 3

  written by Lomography on 2014-09-04 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 3

  “Laat me je vertellen hoe mijn leven blauw werd”. Dat waren de eerste woorden van de man op het bankje terwijl hij naast me kwam zitten tijdens m'n lunchpauze. Normaal gesproken eet ik liever alleen, maar er was iets met deze openingszin dat me intrigeerde; dus ik zei tegen hem "Dat is goed vriend, ga je gang. Vertel me hoe je leven blauw werd”.

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  written by jacobs on 2014-12-19 in #news
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • De magie die nog moet komen: Deel 4

  written by Lomography on 2014-09-05 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 4

  Lees snel verder beste lomograaf, dan zal ik je een verhaal vertellen. Let op, er kunnen wel meer vragen dan antwoorden ontstaan van dit eigenaardige verhaal. In de loop der tijd zullen de dingen helder worden (zo gaat dat altijd, toch?). Ga samen met mij op reis. Als je op het einde het antwoord denkt te hebben; laat het me weten in de comments onderaan!

 • Shop News

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

 • Lomography Petzval Lens fotografie tips

  written by gothcupcake on 2014-09-30 in #gear #tipster
  Lomography Petzval Lens fotografie tips

  Mijn vriend (@xtharnx) en ik wonen in Phoenix, Arizona en zijn gek op experimenteren met de Lomography Petzval lens. Vooral voor die ubervette bokeh effecten en de mooie portretten. Hier zijn een paar van onze tips en trucs om het meeste uit je Petzval te halen.

 • Dromerige Lomo'Instant-grams!

  written by jacobs on 2015-01-23 in #gear #tipster
  Dromerige Lomo'Instant-grams!

  Wil je je Lomo'Instant skills naar een insane level tillen? Hier moet je zijn! Lees gauw verder om erachter te komen hoe je toffe fotogrammen kunt maken met de Lomo'Instant en een aantal bekende huishoudelijke artikelen.

 • Film Swap Matchmaker - de resultaten van evelynedierikx en kler

  written by anna-lomo on 2015-01-16 in #news
  Film Swap Matchmaker - de resultaten van evelynedierikx en kler

  De Lomography Film Swap Matchmaker maakte een aantal topduo's en vervolgens ging elk duo samen op filmswap date. Was het een geslaagde match? Check hier de resultaten van lomografen evelynedierikx en kler!

 • Shop News

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • Het verhaal van de Lomo'Instant op Social Media

  written by borisb on 2014-11-21 in #lifestyle

  De reis van de Lomo'Instant is een verhaal van uitpakken, aftellen, spotten en nog veel meer. Vanaf de dag dat hij verscheen op Kickstarter tot het moment dat hij in de handen van de gelukkige eigenaren terecht kwam: het verhaal is kleurrijk en veelbewogen - en naverteld op social media!

 • Grappig filmpje waarin kids reageren op een oude camera

  written by chooolss on 2014-11-17 in #lifestyle
  Grappig filmpje waarin kids reageren op een oude camera

  Wat krijg je als je een stelletje tech-savvy kinderen een filmcamera geeft? Check deze hilarische video!

 • Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  written by anna-lomo on 2014-11-10 in #people #competitions
  Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  Lomography is fan van het Volkshotel, en zij van ons. En dus slaan we de handen ineen voor een hele toffe rumble: show ons je beste analoge shots en je maakt kans op een overnachting in het Volkshotel! Hoe, wat, wanneer? Check hier alle details en doe mee.

  2