Hema 400 Kleur negatief film - zelfgemaakte Redscale

2011-05-06 1

Een Redscale film die ik heb gemaakt met een tamelijk onbekende emulsie.

Redscale foto’s zijn foto’s waarbij je de achterkant van de film belicht. Het plastic materiaal is oranje, dus je foto’s worden gekleurd in alle kleuren rood, van geel tot aan donker rood. Je kunt deze techniek met alle soorten film uitproberen. Hier heb ik Hema kleur negatief film met ISO 400 gebruikt. In Nederland heb ik films kunnen krijgen die bijna over de datum heen waren. Omdat ze bijna over de houdbaarheidsdatum waren heb ik geprobeerd om er een Redscale van te maken. Het werkte prima!

Ik heb de film in mijn Horizon Perfect gedaan en ik heb geschoten, geschoten en nog eens geschoten! Ik ben sowieso van plan om nog vaker deze fijne film om te keren om er een Redscale uit te krijgen. Het is het zeker de moeite waard om het nog eens te proberen.

geschreven door mephisto19 op 2011-05-06 in #gear #red #review #redscale #400-iso #selfmade #horizon-perfekt #netherlands #nederland #dutch #hema #user-review #nld #zelfgemaakt
vertaald door arabrab

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

Een comment

  1. ojjvz
    ojjvz ·

    Há, ik was net van plan dit te doen, omdat ik geen grote fan ben van die hema film. Dit is genoeg motivatie om het ook te doen ^^ mooie foto's!

Meer interessante artikelen