Artis Zoo, Amsterdam

Voor mensen die van dieren houden: Artis is the place to be. Een oase van rust, midden in de stad! In de dierentuin van Artis kun je heerlijk relaxen al luisterend naar het geluid van 700 verschillende diersoorten!

Artis staat eigenlijk voor Natura Artis Magistra wat Latijn is voor "De natuur is de meester van de kunst’. Artis is de oudste dierentuin van Nederland, opgericht in 1838 en nog steeds net zo magisch als bijna twee eeuwen geleden! De ouderdom van het park is goed terug te zien aan de oude gebouwen die voor verschillende doeleinden zijn gebruikt: het museum (1855), de bibliotheek (1867) en het aquarium (1882). Deze gebouwen zijn nog steeds adembenemend mooi.

In het museum kun je een interessante wetenschappelijke collectie zien uit begin negentiende eeuw en daarnaast zijn er ook wisselende collecties te bezichtigen. Door het invallende licht ontstaat er een mysterieuze maar ook een beetje enge atmosfeer. Hierdoordoor krijgt het gebouw een magische sfeer.

De grote ruimte in het aquarium is ook een bijzondere plaats. Het lijkt net alsof je onderwater bent doordat het blauwe licht van het water de ruimte lijkt te vullen. De andere kleuren van de vissen, het koraal en de schelpen zorgen voor een extra dimensie. Buiten zijn er voor alle dieren die in het park wonen verschillende habitats ontwikkeld. Beren, olifanten, pinguins en een grote verzameling vogels kun je van dichtbij bekijken. Uiteraard zijn al deze dieren uitstekende onderwerpen voor een prachtige serie Lomo foto’s!

Het is makkelijk om afgeleid te worden door alle apen die er zijn en na een tijdje realiseer je dat je eigenlijk al een hele tijd aan het rondlopen bent, en dan is er nog zoveel meer te zien! Ik vind apen echt geweldige, grappige en amuserende dieren. Ik houd ook erg van grote katten. Ik vind alle katachtigen fascinerend: leeuwen, luipaarden, tijgers, lynxen en de geweldige zwarte panter. De gevlekte giraffen en gestreepte zebra’s helpen ons om de natuur te waarderen in al haar variëteit. Helaas is de mooie en nieuwsgierige quagga (een soort steppe-zebra) uitgestorven, de laatste quagga die in Artis leefde is in 1883 gestorven.

Als je naar de binnenruimtes gaat vindt je daar enorme krokodillen, schildpadden en ook andere bizarre reptielen en insecten. Er is veel interessante informatie te vinden over de dieren, deze informatie is ook nog eens op een aantrekkelijke manier gepresenteerd: met interactieve computerschermen en andere vormen van entertainment. Naast al deze dingen kun je ook nog het geologische museum, planetarium en de vlindertuin bezoeken.

In de vlindertuin wonen meer dan 1000 vlinders, die rondfladderen in een ruimte van zo’n 1000 m2. Als je over de paden van deze kleurrijke binnentuin wandelt vliegen de vlinders om je heen. Van ieder seizoen zijn er zo’n 20 tot 30 soorten vlinders in de tuin terug te vinden. Je moet wel een beetje voorzichtig zijn want soms landen ze zelfs op je camera (mijn schitterende Diana , was dan ook geen uitzondering). Oh! En vergeet niet in de spiegel te kijken voordat je weggaat!

Een van mijn passies is om dierentuinen in verschillende steden te bezoeken, ook al ben ik soms een beetje angstig voor wat ik zal aantreffen. Maar goed, hier in Artis worden de dieren goed verzorgd en je kunt zien dat ze allemaal blij en gezond zijn. Artis is elke dag open tussen 9 en 18 uur. In Juni, Juli en Augustus is het zelfs open op zaterdagavond tot zonsondergang, en worden er speciale zomerprogramma’s georganiseerd.

Studenten van de Universiteit van Amsterdam kunnen voor €2,50 op doordeweekse dagen naar binnen. Moet je wel even je collegekaart bij de kassa tonen.

(Geschreven door een dierenliefhebber die hoopt dat er een dag zal koen dat alle dieren met respect behandelt zullen worden.)

Klik hier voor meer informatie over Artis Zoo

written by -alia- on 2011-05-02 in #world #locations #textures #animals #kingdom #zoo #earth #colors #felines #reptiles #air #amphibians #lomography-netherlands #planet-earth #fish #birds #landmark #dutch #butterflies #netherlands #nature #insects #mammals #water #artis #stripes #patches

More Interesting Articles

 • De perfecte lentedag in Amsterdam - deel 1

  written by miss_madri on 2014-03-31 in #world #locations

  "Oh it's suuuuch a perfect day.." De dagen worden weer langer en de bomen groener. De terrasjes zitten weer vol en is het nou al rokjesdag geweest? Amsterdam komt weer tot leven in de lente en wat je ook doet, overal is het mooi en gezellig. Maar om je op weg te helpen, hier toch een paar tips voor de perfecte lentedag.

 • 4 december - Advent Deal: op zoek naar een leuke camera? (Online Code: BRIGHTDELIGHT15)

  written by jacobs on 2014-12-04 in #news
  4 december - Advent Deal: op zoek naar een leuke camera? (Online Code: BRIGHTDELIGHT15)

  Het is weer die tijd van het jaar — de Lomography Advent deals! Als je op zoek bent naar een mooi cadeau voor creatieve mensen of voor jezelf: wij hebben het voor je. De deal van vandaag is geldig op onze Diana F+ en Diana Mini en onze overige plastic camera's.

 • Store Amsterdam: Workshops september 2014

  written by lgsamsterdam on 2014-08-15 in #events
  Store Amsterdam: Workshops september 2014

  Pak je agenda er maar bij, want in september geven we weer drie workshops. Wegens groot succes geven we opnieuw de Handlettering-workshop! Ook voor de lomografen hebben we weer twee workshops gepland: een workshop over de Diana F+ en over haar kleine zusje, de Diana Mini. Altijd al benieuwd geweest naar een van deze camera's? Of wil je eerst een goede uitleg voordat je zelf aan de slag gaat? Lees dan verder!

 • Shop News

  Probeer ons LomoLAB!

  Probeer ons LomoLAB!

  Wat je ook wil laten ontwikkelen, ons LomoLAB doet het voor je! Stuur je rolletjes op en je ontvangt je scans per e-mail en je negatieven en prints per post!

 • Zomerzonnigheid: Met Eliza naar Lefkas

  written by wesco on 2014-09-05 in #lifestyle
  Zomerzonnigheid: Met Eliza naar Lefkas

  De zomer begon voor ons al vroeg dit jaar: In mei gingen we een weekje naar het schiereiland Lefkas in Griekenland. Dit was mogelijk omdat ik vorig jaar een rumble van Eliza was here en Lomography had gewonnen.

 • Het Elle Festival bij Lomography in Amsterdam - kom je ook?

  written by anna-lomo on 2014-05-30 in #news
  Het Elle Festival bij Lomography in Amsterdam - kom je ook?

  Van 27 tot 29 juni is het in Amsterdam tijd voor het Elle Festival: een mode- en designevent georganiseerd door ELLE, ELLE Eten en ELLE Decoration. Ze selecteerden hun favorieten van de Jordaan en de 9 straatjes - en daar horen wij bij. Daarom organiseren we speciale workshops!

 • Plaatsen en mensen gezien door de nieuwe Russar+ Lens

  written by jillytanrad on 2014-04-14 in #lifestyle
  Plaatsen en mensen gezien door de nieuwe Russar+ Lens

  De mensen die we ontmoeten en de plaatsen waar we gaan zijn essentiële ingrediënten voor het maken van onze meest dierbare herinneringen. Om die herinneringen te bewaren hebben we een beetje hulp nodig van onze trouwe camera's - en als je scherpere, meer levendige herinneringen wilt met een deken van vignet en druipend van uniek karakter, koppel dan je camera met de nieuwste innovatie Lomography: de nieuwe Russar+ Lens.

 • Shop News

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  written by anna-lomo on 2014-09-25 in #news
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • Colorful Transformations: Deel 1

  written by tomas_bates on 2014-10-17 in #news
  Colorful Transformations: Deel 1

  Heerlijk toch als de hele wereld naar nieuwe perspectieven verschuift? Misschien is het op het moment dat je je realiseert dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant. Nou dames en heren, we zijn bijna klaar om een ​​nieuwe Lomographic verrassing te onthullen die deze magische invloed op je fotografische leven zal hebben!

 • 7 december - Advent Deal: bestel voordelig je favoriete premium traktatie! (Online Code: PREMIUMTREAT20)

  written by jacobs on 2014-12-07 in #news
  7 december - Advent Deal: bestel voordelig je favoriete premium traktatie! (Online Code: PREMIUMTREAT20)

  Op zoek naar een goede deal voor een geweldige camera voor de feestdagen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De Advent Deal van vandaag schenkt een ongelooflijke 20% korting op onze Horizon en Belair camera's én al onze overige Premium Camera's!

 • Shop News

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  written by jacobs on 2014-12-19 in #news
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • Lomography X Girl on Kicks: analoog sneakers spotten in Parijs!

  written by anna-lomo on 2014-09-30 in #people #lomoamigos
  Lomography X Girl on Kicks: analoog sneakers spotten in Parijs!

  Blogger Sanne Poeze van Girl on Kicks nam onze La Sardina én Fisheye camera mee naar Sneakerness in Parijs, een event waar het allemaal draait om het schoeisel. Uiteraard dook ze de meest romantische stad van Frankrijk zelf ook even in. Check het interview en de resultaten hier!

 • De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  written by icequeenubia on 2015-01-09 in #news
  De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  Begin het nieuwe jaar goed met een film marathon! We hebben de perfecte selectie korte LomoKino films. Pak je popcorn er maar bij en bereid je voor op een nostalgische reis door verschillende plaatsen en verschillende seizoenen met onze meest populaire LomoKino films van 2014.