Het Monochrome Effect

Zwart en wit is een basis geweest in het werk van veel fotografen, zelfs bij de komst van kleuren, dia's en andere soorten films. Er is iets aanlokkelijks aan tonen, texturen, vormen en effecten die je krijgt van zwart-witfilms dat schieten met één rol bijna nooit nooit genoeg is.

Credits: troch

Een van deze effecten is contrast. Het is de balans tussen grijze en zwarte tinten in je foto. Anders dan in kleuren waarbij de foto uit meerdere kleuren kan bestaan, vertrouw je alleen op een paar tonen bij het fotograferen in zwart-wit. Contrast kan een afbeelding maken of breken. Het houdt de kijker de ogen gericht op jouw beeld in plaats van eraf te dwalen. * Goed contrast draagt bij aan de algemene dynamiek * van de opname. Zonder dit zou je zwart-witfoto er saai en onaantrekkelijk uitzien.

Credits: analogmonolog

Een ander ding om te overwegen is de korrel. Veel straatfotografen geven de voorkeur aan opnamen op zwart-witfilms vanwege de fijne korrel die monochrome films bieden. In plaats van alles er zijdezacht en helder uit te laten zien, maken zwart-witfilms de dingen * korrelig . Dit geldt vooral als het gaat om het fotograferen van mensen. Huidtinten zien er bijzonder goed uit in zwart-witfilm. Dit is ook een goede reden waarom veel portretfotografen de voorkeur geven aan monochroom als het gaat om het nemen van foto's van gezichten - ze brengen karakter in elke huidplooi, vlek of moedervlek naar voren.

Credits: grazie

Vormen en structuur zorgen er ook voor dat zwart-witfoto's opvallen. Omdat je geen kleur hebt om aandacht te trekken, kun je het doen met andere objecten. Vormen zijn een geweldige manier om dit te doen. Patronen werken ook in dit opzicht. Gebruik deze om het dynamische bereik toe te voegen aan je opname of gebruik ze om je kijkers naar een bepaald object in je frame te laten kijken. Open je ogen voor mogelijkheden.

Credits: panelomo

Speel het delicate spel van schaduw en licht. Deze twee dingen maken fotograferen in zwart-wit spannend. Het is een constante evenwichtsoefening en elke zwart-witfotograaf weet dit. Het is niet genoeg om bepaalde delen van je frame alleen maar uit te lichten, je moet ook de juiste hoeveelheid licht opnemen om de afbeelding opvallend te maken.

Credits: grazie

written by cheeo on 2018-09-25 #tutorials

More Interesting Articles