Fotografie als therapie volgens Martin Parr

Martin Parr, de Britse documentaire- en kleurenfotograaf, opende eerder dit jaar zijn eigen stichting in Bristol. Met dit korte interview blikt hij terug op zijn leven en werk door middel van foto's.

Parr staat bekend om zijn projecten die het moderne leven en sociale klassen in Engeland onderzoeken, met soms de rijkdom van de westerse wereld door satirische, antropologische en intieme benaderingen.

"Het fundamentele ding dat ik voortdurend aan het verkennen ben, is het verschil tussen de mythologie van de plaats en de realiteit ervan... Vergeet niet dat ik serieuze foto's maak, vermomd als entertainment. Dat is een deel van mijn mantra. Ik maak de foto's acceptabel voor het publiek, maar diep vanbinnen gebeurt er eigenlijk heel wat dat niet scherp in het gezicht is geschreven. Als je het wilt lezen, kun je het lezen.."

Preview beeld is afkomstig uit de video.

2018-01-03 #culture #videos

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen