Platinum Fotografie: Het Glycerin-proces

Er is een heropleving van alternatieve fotografie bij jonge kunstenaars en experimentele fotografen. Een van de bekendste alternatieve processen is platinadrukfotografie, die het meest duurzaam is.

Het wordt veel gebruikt door beroemde fotografen van toen, zoals Robert Mapplethorpe, Manuel Álvarez Bravo, Alfred Stieglitz, Edward Weston, Imogen Cunningham, Edward S. Curtis en een favoriet van hedendaagse fotografen George Tice en Sebastiao Salgado.

Een van de vele manieren om een platinaprint te ontwikkelen is via het glycerine-proces, waarbij een platinotype wordt ontwikkeld met een ontwikkelaar met een zachte borstel - met name een fijne spotter of een Japanse borstel en verschillende speciale vloeipapier.


Preview beeld is afkomstig van de video.

2017-12-29 #culture #tutorials #videos

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen