Alexey Titarenko over fotograferen in de Russische Sovjetjaren

De fotograaf Alexey Titarenko is een van de meest productieve beeldende kunstfotografen die het raadselachtige Russische land blijft vastleggen. Zijn doorbraakserie "Nomenklatura of Signs" beeldde het echte Sovjetleven achter het IJzeren Gordijn uit.

Het was tijdens deze jaren dat de heersende elite "Nomenklatura" heette die exclusieve privileges van het totalitaire regime en de Perestroika genoot, een serie tussen spot en tragedie, aangezien de beelden collages van negatieven, foto's, individuele objecten en installaties waren. Zijn "City of Shadows" toont het leven na Sovjetjaren. Een dergelijke weergave van het Sovjetleven werd in die tijd als strafbaar feit aangemerkt.

Bekijk hier het interview met Alexey.


Preview beeld is afkomstig van de video.

2017-12-27 #culture #videos

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen