Lomography Benelux tipt: Bruce Davidson in het Nederlands Fotomuseum

Nu te bewonderen in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam: het werk van fotograaf Bruce Davidson. Sinds de jaren vijftig is hij bezig met het fotograferen van mensen voor wie de ‘American Dream’ onbereikbaar lijkt en die zich staande proberen te houden in de samenleving. Gaat dat zien!

Credit: The Selma March, Alabama, 1965 © Bruce Davidson / Magnum Photos

"Davidson verbeeldt grote thema’s als burgerrechten, geweld, armoede, racisme en immigratie altijd vanuit het persoonlijke perspectief. Zo trok hij jaren lang op met een straatbende in Brooklyn en reisde hij samen met burgerrechtenactivisten naar het zuiden om deel te nemen aan The Selma March. Daardoor staat hij dicht bij zijn onderwerpen en laat hij op ontroerende wijze zien wat de ‘American Dream’ voor hen betekende," aldus het Nederlands Fotomuseum. Wat zo fijn is aan deze tentoonstelling? Er zijn bijna 200 foto’s van Davidson om te bekijken!

Credit: Bruce Davidson / Magnum Photos

Beeld en informatie is afkomstig van de website van het Nederlands Fotomuseum.

BRUCE DAVIDSON - AMERICAN PHOTOGRAPHER
16 sep. 2017 - 7 jan. 2018
www.nederlandsfotomuseum.nl

geschreven door anna-lomo op 2017-11-22 in

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen