Grenzeloos: Ian Treherne, de dove & blinde fotograaf

2017-11-17

Fotograaf Ian Treherne bewijst dat gehandicapt zijn geen belemmering is om een succesvol kunstenaar te zijn. Ondanks dat hij doof en blind is, heeft hij geleerd portretten te maken net als elke andere professional.

Bij Treherne werd een verslechterde oogaandoening vastgesteld toen hij 15 jaar was, "renitis pigmentosa", met de artsen die zeiden dat hij zijn gezichtsvermogen uiteindelijk volledig zal verliezen. Hij wilde zijn oeuvre achterlaten om anderen te inspireren door hen aan te moedigen om een camera op te pikken zodat het hem "kon helpen om te gaan met het verliezen van zijn gezichtvermogen".

“Doof en blind zorgt voor veel isolatie. Het veroorzaakt veel angst en stress. Fotografie stelt me in staat om deel te nemen aan de wereld en contact te maken met mensen.” aldus Treherne.

--

Preview beeld is afkomstig van de video.

geschreven door lomographymagazine op 2017-11-17 in #people #videos

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

Meer interessante artikelen