Grenzeloos: Ian Treherne, de dove & blinde fotograaf

Fotograaf Ian Treherne bewijst dat gehandicapt zijn geen belemmering is om een succesvol kunstenaar te zijn. Ondanks dat hij doof en blind is, heeft hij geleerd portretten te maken net als elke andere professional.

Bij Treherne werd een verslechterde oogaandoening vastgesteld toen hij 15 jaar was, "renitis pigmentosa", met de artsen die zeiden dat hij zijn gezichtsvermogen uiteindelijk volledig zal verliezen. Hij wilde zijn oeuvre achterlaten om anderen te inspireren door hen aan te moedigen om een camera op te pikken zodat het hem "kon helpen om te gaan met het verliezen van zijn gezichtvermogen".

“Doof en blind zorgt voor veel isolatie. Het veroorzaakt veel angst en stress. Fotografie stelt me in staat om deel te nemen aan de wereld en contact te maken met mensen.” aldus Treherne.

--

Preview beeld is afkomstig van de video.

2017-11-17 #people #videos

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen