David Fincher's kleurenpaletten in de cinema

Kleur speelt een grote maar 'subtiele' rol in films. Ze geven de boodschap en de bedoeling, de stemming en de gevoelens, zonder duidelijk te zijn. En David Fincher is geen uitzondering om onze perceptie te manipuleren door zijn conflictvriendelijke paletten.

Vooral bekend om zijn films als "Fight Club", "Seven", "The Social Network" en "Gone Girl", is de keuze van de paletten van de Amerikaanse filmmaker vaak saai maar toch luid genoeg. Let op: hij zou tegenstrijdige kleuren gebruiken die zowel binnen als buiten conflicten weerspiegelen; hij kiest voor monochromatisch om de onevenwichtige, verrassende karakters van hun strakke wereldbeelden een echo te geven; hij gebruikt discordante kleuren om aandacht te trekken in out-of-place elementen, om anticipatie op te bouwen.
Ontdek het hier.


Preview image is afkomstig van de video.

2017-10-21 #tutorials #videos

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen