David Fincher's kleurenpaletten in de cinema

2017-10-21

Kleur speelt een grote maar 'subtiele' rol in films. Ze geven de boodschap en de bedoeling, de stemming en de gevoelens, zonder duidelijk te zijn. En David Fincher is geen uitzondering om onze perceptie te manipuleren door zijn conflictvriendelijke paletten.

Vooral bekend om zijn films als "Fight Club", "Seven", "The Social Network" en "Gone Girl", is de keuze van de paletten van de Amerikaanse filmmaker vaak saai maar toch luid genoeg. Let op: hij zou tegenstrijdige kleuren gebruiken die zowel binnen als buiten conflicten weerspiegelen; hij kiest voor monochromatisch om de onevenwichtige, verrassende karakters van hun strakke wereldbeelden een echo te geven; hij gebruikt discordante kleuren om aandacht te trekken in out-of-place elementen, om anticipatie op te bouwen.
Ontdek het hier.


Preview image is afkomstig van de video.

geschreven door lomographymagazine op 2017-10-21 in #tutorials #videos

Met trots introduceren we drie nieuwe anniversary editions voor de LC-A+, de LC-Wide en de LC-A 120! Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Kies je Lomo legacy in de Online Shop of bezoek een van onze Gallery Stores.

Meer interessante artikelen

 • LomoAmigo Roos: classic zwart-wit foto's met de Diana F+

  geschreven door anna-lomo op 2017-02-28 in
  LomoAmigo Roos: classic zwart-wit foto's met de Diana F+

  Onze nieuwste LomoAmigo is Roos uit Amsterdam. Ze heeft een blog en een grote liefde voor schrijven, maar speciaal voor ons maakte ze met de Diana F+ een aantal toffe foto's. Wij zien een talent - check haar foto's en interview hier!

  2017-02-28
 • Terug naar de natuur met het Neptune Convertible Art Lens Systeem

  geschreven door lomographymagazine op 2017-05-29 in #gear
  Terug naar de natuur met het Neptune Convertible Art Lens Systeem

  Ze zeggen dat de natuur een plek is waar we op zoek gaan naar onszelf. Soms kan een korte wandeling in de natuur grote invloed hebben op onze geest en ziel. De natuur biedt ons een moment van rust en helpt ons om die perfecte band tussen mens en natuur te handhaven.

  2017-05-29
 • Lomography Benelux tipt: opening expositie Amsterdamned Girls

  geschreven door anna-lomo op 2017-06-20 in
  Lomography Benelux tipt: opening expositie Amsterdamned Girls

  Amsterdamned Girls is een serie die de vrouwen uit de creatieve scene van dit moment op een hele kwetsbare en authentieke manier vastlegt. In hun eigen, veilige slaapkamer voelen ze zich vertrouwd en durven ze zichzelf bloot te geven; ze hebben niets om hun onzekerheden te verbloemen. Op 23 juni wordt de expositie geopend, kom je ook?

  2017-06-20
 • Shop Nieuws

  LomoLAB Ontwikkeling Service

  LomoLAB Ontwikkeling Service

  De komende feestmaand zul je natuurlijk heel wat fotorolletjes volschieten van alle prachtige kersttruien, sint-avondjes en oudjaarborrels. Waar je die rolletjes kunt laten ontwikkelen? Bij ons natuurlijk!

 • Ruby June: Onderweg met de Lomo Instant Square

  geschreven door katphip op 2017-09-08 in #people
  Ruby June: Onderweg met de Lomo Instant Square

  Modefotograaf Ruby June heeft onlangs besloten om alles in haar huis in New York achter te laten vallen en naar haar droomland Californië te vertrekken. Ze nam de Lomo'Instant Square mee om de momenten onderweg te vangen. Hier deelt ze de foto's en geeft ze een beetje inzicht in haar nieuwe favoriete reisgenoot.

  2017-09-08
 • Barts Boekje en de Diana F+

  geschreven door anna-lomo op 2017-12-29 in
  Barts Boekje en de Diana F+

  Met Barts Boekje verzamelt Maartje de leukste adresjes ter hele wereld van zowel nieuwe hippe plekken maar ook classic vakantiebestemmingen. Hoog tijd om haar een Diana F+ mee op reis te geven! Check het interview en de resultaten hier.

 • De leukste films voor de zomer

  geschreven door anna-lomo op 2017-07-19 in
  De leukste films voor de zomer

  De zomer is het mooiste seizoen om analoog te fotograferen. Wij hebben een rijtje van verschillende films verzameld die ideaal zijn om je zomer op te vast leggen. Ontdek het hier!

  2017-07-19
 • Shop Nieuws

  SALE: Revolog 36exp Volvox

  SALE: Revolog 36exp Volvox

  Met deze film krijg je helder groene stippen in verschillende vormen en maten op je foto. Nu van €12,50 voor €11,25!

 • Lomografen door de jaren heen: Mephisto19

  geschreven door lomographymagazine op 2017-08-18 in #people
  Lomografen door de jaren heen: Mephisto19

  Lomograaf Stephan Kaps, beter bekend als @mephisto19 in de community, is een master van eigenaardige portretten en indrukwekkende multiple exposure foto's. Als een regelbreker, gebruikt hij verschillende fotografie technieken om de persoonlijkheid van zijn onderwerp uit te brengen en de wereld opnieuw te ontwerpen in lijn met zijn creatieve visie.

  2017-08-18
 • Strange Scenes of Fiction door Erika Zolli

  geschreven door Ciel Hernandez op 2017-10-22 in #people
  Strange Scenes of Fiction door Erika Zolli

  Fotografie als medium ontwikkelde zich meer dan alleen als een manier om het echte leven te documenteren en vast te leggen. Het werd een avenue voor creatie en de release van fictie. In de fotografie van Erika Zolli vertaalt ze haar cognities in surrealistische afbeeldingen.

  2017-10-22
 • Het Neptune Convertible Art Lens System: een wandeling met Max Chan in Tottori

  geschreven door Lomography op 2017-06-03 in #gear
  Het Neptune Convertible Art Lens System: een wandeling met Max Chan in Tottori

  Hong Kong fotograaf Max Chan nam het Neptune Convertible Art Lens Systeem mee naar Tottori in Japan. Hij gebruikte de 50mm en 80mm lenzen om prachtige portretten en landschappen vast te leggen. Laat zijn foto's je leiden door zijn prachtige reis.

  2017-06-03
 • Shop Nieuws

  Perfecte tas voor de zomer

  Perfecte tas voor de zomer

  Schijnt de zon? Spring op de fiets - en neem je camera en een extra lens mee in deze veelzijdige schouder- en fietstas!

 • Win een geweldige Lomography mand!

  geschreven door Lomography op 2017-11-15 in #nieuws
  Win een geweldige Lomography mand!

  Het hele jaar door is het gemakkelijk om afgeleid te worden van wat echt belangrijk is: vrienden en familie. Denk aan de belangrijkste mensen in je leven tijdens dit kerstseizoen voor een eenmalige kans om een speciale Lomography mand te winnen, inclusief de iconische Lomo LC-A +!

  2017-11-15
 • Psychedelia doordrenkte realiteit met de nieuwe LomoChrome Purple 120

  geschreven door lomographymagazine op 2017-12-20 in
  Psychedelia doordrenkte realiteit met de nieuwe LomoChrome Purple 120

  Wat de LomoChrome Purple-emulsie favoriet maakt bij Lomographers? Dat het een film is als geen andere, en de nieuwe formule batch ervan is meer dan ooit klaar voor om dingen uitzinnig en wonderbaarlijk te maken. Wees getuige van de wereld doordrenkt in middenformaat paars.

  2017-12-20
 • Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens System: Tommytfortwo

  geschreven door Lomography op 2017-06-05 in #gear
  Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens System: Tommytfortwo

  Tommy is een freelancer die zich richt op fotografie en videografie, waaronder voor tijdschriften, filmstills en advertenties. Deze keer nam hij het Neptune Convertible Art Lens Systeem mee in de buurt van zijn huis en ook tussen pauzes op het werk. Lees het interview om meer over hem te weten te komen!

  2017-06-05