Strange Scenes of Fiction door Erika Zolli

Fotografie als medium ontwikkelde zich meer dan alleen als een manier om het echte leven te documenteren en vast te leggen. Het werd een avenue voor creatie en de release van fictie. In de fotografie van Erika Zolli vertaalt ze haar cognities in surrealistische afbeeldingen.

De fijne kunstfotograaf uit Milaan houdt ervan om de droomachtige afmetingen in haar hoofd te verkennen; dromerig. Vreemd en magisch van nature, en er is nog wat realisme binnen, al is het maar een beetje. Het gaat erom om nieuwe werelden en realiteiten te creëren die men niet alleen in het echte leven kan zien of waarnemen.

Me at My Best - Erika Zolli

Haar interesse in fotografie kwam uit haar studies en invloeden in de filosofie en de cognitieve wetenschap. Zowel de studie van het bestaan, de realiteit en het bewustzijn hebben hun weg gevonden in het vormen van lichte composities. Dat zie je terug in haar series zoals "Geometric Variants", "Me at My Best", en "Surreal Arabesque", allemaal met verschillende thema's, maar toch surrealistisch.

Geometric Variants; Surreal Arabesque - Erika Zolli

Binnenkort hebben we een interview met Erika Zolli soon. Bezoek in de tussentijd haar website, Facebook en Instagram.

geschreven door Ciel Hernandez op 2017-10-22 in #people

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen