Instant Architectuur: Cyrille Robin en de Lomo'Instant Square

De Franse modefotograaf Cyrille Robin testte onze gloednieuwe Lomo'Instant Square. Hij heeft een fotoshoot gedaan met het thema architectuur en speelde met compositie. Laten we de kunstenaar ontmoeten.

Hoi Cyrille, kun je wat vertellen over je fotografie achtergrond?

Bonjour! Mijn interesse in fotografie is begonnen toen ik medisch student was. Ik dacht dat het veel ernstiger was om een kunstenaar in Parijs te worden dan om een dokter te zijn in Clermont-Ferrand (de stad in het midden van Frankrijk waar ik toen studeerde). Dus begon ik fotografie aan École Louis Lumière in Parijs te studeren en ik heb me snel als foto-retoucher omhoog gewerkt, en als fotograaf vooral in de mode- en luxevelden. Een paar jaar geleden begon ik me te specialiseren in stillevens en het ontwerpen voor opdrachten. Tegelijkertijd ben ik gepassioneerd over analoge stereoscopische fotografie en analoge kijkers. Sinds 2013 ben ik vertegenwoordigd door het agentschap van Thierry Kauffmann.

Welk advies zou je geven aan iemand die graag wilt doen wat jij doet?
Tenzij je het niet als positieve bestuurder kunt gebruiken, laat je nooit door je angsten begeleiden. Luister naar je intuïtie en obsessies, laat ze spreken. Doe één ding tegelijk, een moeilijk project kan altijd worden verdeeld in vele makkelijke kleine projecten.

Welk advies zou je geven aan je 15-jarige zelf?

Vergeet dat je nooit alles over alles weet en stop met nagelbijten!

Wat of wie inspireert je?

De vierde dimensie, installaties van Ragnar Kjartansson, de fantasieën van mijn jeugd en de obsessies van mijn volwassenheid.

Wat vind je leuk aan architectuur?

Architectuur is een kant-en-klare set, je hoeft je foto's alleen nog maar te centreren. Ik beschouw het frame als een abstract spannend spel.

Wat vind je van de Lomo’Instant Square? Wat vind je van instant fotografie?

De Lomo'Instant Square brengt veel dingen die andere instant camera's niet hebben: belichtingscompensatie, Bulb modus, meervoudige belichting, vierkant formaat... Het is erg geweldig! Ik vind de resultaten die je krijgt heel mooi dankzij de lens. Wat ik leuk vind aan instant fotografie is dat het vrijheid geeft aan de fotograaf en de controle verliest in vergelijking met het traditionele proces: shooting + processing + printing.

Wat vind je van het vierkante formaat?

Het is niet noodzakelijkerwijs mijn favoriet, maar ik was blij om er opnieuw mee te experimenteren met de Lomo'Instant Square.

Merci Cyrille!


Ontdek Cyrille's foto's op zijn website en zijn Tumblr. Je kunt hem ook volgen op Instagram en Facebook.

2017-09-29 #people

Benoemd Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

De Lomo’Instant Square is 's werelds eerste en enige volledig analoge camera die vierkante Instax foto's schiet. Hiermee je de wereld in een krachtige momentopname vastleggen terwijl het vierkante frame de weg vrij maakt voor wacky composities. Met een 95mm glazen lens (45mm equivalent) en een automatische modus die zorgt voor de juiste belichting, maakt de Lomo'Instant Square het super gemakkelijk om scherpte, perfect belichte snapshots te schieten.

Meer interessante artikelen