Daniel Schaefer: eerste indrukken van de Lomo'Instant Square

Daniël Schaefer is terug in het Lomo Magazine, met zijn liefdesverhouding met het vierkant formaat. Hij geeft ons een scoop van zijn apocolyptische zomer en de nieuwe tijd van instant fotografie. Schaefer's fotografie omvatte het 1:1 formaat, door een intiemer portret te geven.

Hi Daniel, welkom terug. Het lijkt erop dat je deze zomer een mooie job had, vertel!

Deze zomer bracht me naar de Zombie Apocalypse! Ik schreef voor Z Nation op het SyFy-netwerk en schoot wat foto's achter de schermen.

Hoe ben je begonnen?

Schrijven is altijd het familiebedrijf geweest, en ik trok naar dit specifieke project omdat ik geniet van B+ horror zombie komedie onzin.

Wat inspireert je?

Een constante liefde/haat relatie met al het werk dat ik maak. In het moment hou ik ervan, een week later haat ik het en dwing ik mezelf om iets beter te maken, kijk ik terug naar de dingen die ik ben geworden om te haten en te realiseren dat ik zoveel meer er van hou.

Welk advies zou je geven aan je 15-jarige zelf?

Zeg nooit nee tegen iets dat je de kans geeft om iets op een manier te maken dat je nog niet hebt geprobeerd. Nieuwe media, verschillende artforms, zelfs iets zo simpel als een andere straat om onderweg naar huis te gaan. Alles wat je de kans geeft op iets nieuws te proberen, ga er voor.

Wat vind je van instant fotografie?

Het is zo bevredigend om van een afbeelding zo onmiddellijk een object te maken. Het feit dat de camera iets tastbaars geeft, zorgt voor een echt intieme en zinvolle schietervaring.

Wat vind je van de Lomo’Instant Square?

Het is geweldig om een camera te hebben die zo'n mooi beeldformaat kan uitzetten in een pakket wat heel gemakkelijk in m'n tas past, en de lens is gewoon absoluut fenomenaal.

Wat vind je van de foto's die je met de Lomo'Instant Square hebt gemaakt?

Ik hou van de behandeling van licht, en het karakter van de kleur die de lens/film combo leent.

Wat vind je van het vierkante formaat?

Voordat Instagram het scrollbare vierkant formaat gaf, zorgde het 6x6 formaat voor een mooi, beperkt kader. Vooral portretten schieten en de scène en het onderwerp in evenwicht brengen is fijn; het vierkant zorgt voor een meer directe balans tussen de persoon in het kader en de ruimte om hen heen.

Kun je de Lomo'Instant Square vergelijken met andere instant camera's?

De camera is mooi en licht, wat voor een inklapbare camera altijd wordt gewaardeerd. Om een camera te dragen die zulke mooie beelden op de vlucht produceert, wordt altijd gewaardeerd, en het vermogen om tussen de formaten te wisselen is erg handig.


Daniel Schaefer is een fotograaf en schrijver. Momenteel is hij werkzaam in Spokane, WA. Hij is bekend om zijn cinematografisch geladen beelden, variërend van fijn verlichte portretten, tot viscerale shots van de levendige NYC straten.

Vol enthousiasme kondigen we ons nieuwste Kickstarter project aan: de Lomo'Instant Square. We hebben het over 's werelds eerste analoge camera die Instax-foto's met vierkant formaat produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die voor absoluut alles zorgt, alle iconische, creatieve Lomography eigenschappen én een slim opvouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Doe met ons mee en steun ons nu op Kickstarter om 40% op de geplande verkoopprijs te besparen en allerlei extra's te ontvangen. Be there or be square!

2017-09-30

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen