Hong Kong's houtwerkers "Twenty-one from Eight" met de Lomo'Instant Square

De naam van het Hongkongse houtbewerkingsproduct merk Twenty-one from Eight is “廿一由八” combineert vier woorden en verandert in de achternaam van Thomas en Vera - "黃". Het impliceert ook dat stukken worden gevormd tot een ambacht.

Lees meer over het concept achter Twenty-one from Eight door Thomas en Vera, en geniet van de foto's die ze met onze nieuwe Lomo'Instant Square hebben gemaakt!

Links: Vera, Rechts: Thomas

Hello Thomas en Vera! Kun jullie wat over jezelf vertellen?

Wij zijn oprichters en houtwerkers van Twenty-one from Eight. Wij geloven dat de textuur van het hout zelf vol geschiedenis zit en gebruikers dragen bij aan het doorlopend verhaal door ons handwerk. Het is een voortzetting van vitaliteit die doorgaat als de tijd voorbij gaat.

Why did you decide to use wood as a creative medium?

Aanvankelijk maakten we gewoon houten meubels, omdat we ze nodig hadden in ons dagelijks leven. Toen we in Londen woonden, hadden we niet eens een stoel thuis voor vrienden, dus besloten we om ze zelf te maken. Wij verzamelden pallets die op straat lagen, oude gereedschappen van verlaten fabrieken en eBay. Naast het zoeken naar advies van ervaren timmerlieden komen de meeste van onze vaardigheden door het internet en hebben we het beetje bij beetje zelf geleerd.

Waarom hebben jullie Twenty-one from Eight geopend?

Oorspronkelijk hebben we simpelweg foto's gemaakt van onze houten ambachten en dit online gedeeld met vrienden. Later wilde een Britse vriend dat we verschillende houten meubels voor hem maken. Zo hebben we voldoende vertrouwen ingesteld om Twenty-one from Eight te beginnen.

Hoe zou je de stijl van Twenty-one from Eight omschrijven?

Twenty-one from Eight heeft geen gevestigde stijl, maar als je het echt wilt omschrijven, dan zouden we zeggen dat het stabiel en low-profile is.

Elk stuk hout heeft veel moeite en tijd nodig. Wat zorgt ervoor dat je dit blijft doen?

Hoe meer we werken, hoe meer we realiseerden dat we weinig geavanceerde kennis hebben en we willen verder een betere techniek voortzetten. In feite, als we van het proces genieten tijdens het werken aan ons doel, is het dus niet echt een soort handhaving.

Wat vind je van instant fotografie?

Hoewel we niet goed zijn met instant foto's maken, houden we van de opwinding wanneer je wacht op de resultaten, evenals de prachtige structuur die instant foto's hebben.

Wat vind je van het vierkante formaat?

Het vierkant formaat is relatief trendy. Het is meer geconcentreerd.

Wat zou je nog meer met de Lomo'Instant Square willen fotograferen?

We zouden ervoor kiezen om een enkel portretten of foto's van onszelf te nemen.

Toekomstplannen?

Tijdelijk hebben we niet veel plannen voor de lange termijn. Ons huidige plan is gericht op onze technische basis van timmerwerk.


Ontdek de Twenty-one from Eight website, en volg ze op Facebook en Instagram!

2017-09-15 #people

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen