Ruby June: Onderweg met de Lomo Instant Square

Modefotograaf Ruby June heeft onlangs besloten om alles in haar huis in New York achter te laten vallen en naar haar droomland Californië te vertrekken. Ze nam de Lomo'Instant Square mee om de momenten onderweg te vangen. Hier deelt ze de foto's en geeft ze een beetje inzicht in haar nieuwe favoriete reisgenoot.

Hey Ruby June! Voor degenen die je nog niet hebben ontmoet, kun je vertellen wie je bent en wat je doet? Wat is je verhaal?

Hoi! Ik was geboren in Kalamazoo, Michigan en ik wilde altijd in films spelen - als ik een van die 'toddlers & tiaras' kon zijn geweest, was ik in de hemel geweest. Maar ik had geen stagemamma (waarschijnlijk maar beter ook) dus moest ik mijn eigen verhalen en karakters maken. Ik begon ze te fotograferen om ze te bewaren voor later, toen ik het uiteindelijk in Hollywood zou maken.

Fotografie gaf me de kans om alles waar ik aan werkte vast te leggen, of het nou draagbare hot Cheeto kunst was of een regenboog visschaal jurk die ik had gemaakt.

We hebben nooit veel geld gehad, maar we hadden de vrijheid om in een open omgeving te creëren waar alles mogelijk was. Dat kan geld je niet geven.

Hoe heb je Lomography ontdekt? Hoe past Lomography in je verhaal?

Ik zag een fotograaf, Nirrimi, die net deze nieuwe instant camera had gekregen en ze poste er wat over - zodra ik het zag, moest ik het hebben.

Het was liefde op het eerste gezicht; Ik heb die camera nog steeds, en als ik naar buiten ga om foto's te maken, zijn de mensen zo gefascineerd, ik steel altijd de show. Ik ondervond dat ik beelden met mijn Lomography-camera's kon schieten die ik simpelweg niet met met digitale camera kon maken.

Toen ontmoette ik Katherine - en werd ik nog verliefder op Lomography. Om te weten dat de mensen achter Lomography net zo mooi zijn als de camera's, was ik nog meer overtuigd.

Wat is je gekste project tot nu toe?

Op dit moment reizen mijn man en ik overal in de Verenigde Staten met al onze bezittingen - we gaan van NYC naar LA, we hebben er geen plek of iets anders, maar we gaan er gewoon voor en zijn opgewonden om te zien wat God heeft voor ons gepland. Toen we het idee hadden om twee maanden geleden te verhuizen wisten we dat als we te lang wachtten, het te makkelijk zou zijn om het te laten gaan, dus hebben we onszelf ongeveer een maand gegeven om een auto te halen, alles in te pakken en afscheid te nemen.

Op dit moment voelt dit zeker als het gekste project als je het dat zelfs kan noemen! We zijn nu al ruim twee weken onderweg en het voelt alsof we onze hele levens lang aan het ontdekken zijn hier. Het heeft even geduurd om te wennen aan het niet hebben van een huis maar we zijn eindelijk op een plek beland waar we deze nieuwsgierige vrijheid omarmen! Iedere keer dat een beestje de voorruit raakt, ben ik zo dankbaar dat ik niet in een paard en wagen zit. Die kolonisten hadden het maar moeilijk!

Is de Lomo Instant Square camera een goede reiscompagnon geweest tijdens deze reis? Hoe was het?

Ik heb mijn instant camera bij me op de voorbank zitten zodat het klaar is voor elk avontuur. Toen we eerst besloten hadden om ons leven te veranderen en deze reis te maken, dacht ik meteen hoe speciaal het zou zijn om dit met een instant camera vast te leggen. Ik heb een oud fotoalbum met florale stof op de omslag waar ik alle foto's in plak en een bijschrift schrijf terwijl we onderweg zijn. Het is verbazingwekkend om een moment te kunnen vastleggen en dit in mijn handpalm te hebben.

Hoe helpt instant fotografie je in het moment te blijven en je te verbinden met de wereld?

Oh my Lord, het heeft m'n leven gered.

Toen ik mijn digitale camera meenam, moest ik duizend (of meer) foto's nemen en het was echt moeilijk om aanwezig te blijven. Het is niet leuk om op een scherm te staren tijdens een vuurwerkvertoning en vervolgens later naar de beelden op een scherm te kijken, en nooit echt gestopt te hebben om naar de ongelooflijke show boven je te kijken.

De instant camera's geven me de mogelijkheid om deze momenten nog steeds vast te leggen zonder obsessief te worden en de hele tijd te proberen te documenten wat er gebeurt. Met de instant camera heb ik misschien 5 shots die ik kan gebruiken. Als ze goed uitkomen! Als ze dat niet doen, is dat ook een herinnering en het is leuk, want in tegenstelling tot analoog krijg je onmiddellijk te weten hoe het eruit ziet, als je nog een schot moet nemen, kun je dat doen.

Heb je tips voor andere fotograferen in de community die ook op avontuur willen en hun dromen waar willen maken?

Het onbekende is eng, vooral als je comfortabel en gelukkig bent waar je bent. De enige manier om dat leven te leven is het loslaten van wat comfortabel is, wat er werkt en wat goed is. Ik weet zeker dat toen Guglielmo Marconi voor de eerste keer sprak over het sturen van geluid met radiogolven dat mensen dachten dat hij krankzinnig was. Maar hij dit niet doorgezet, dan zouden we nooit onze 'Party in the USA' hebben terwijl we de snelweg kruisen.

Wat vind je van de Lomo'Instant Square?

Het is zo crisp! Altijd zo spannend om een nieuwe instant camera te kunnen toevoegen aan de fam.

Wat vind je van het vierkante formaat?

Het vierkante formaat is classic! Het kaderen is helemaal anders met het vierkant.

Wat vind je van de foto's die je met de Lomo'Instant Square hebt gemaakt?

Alle shots die ik met de Lomo'Instant Square heb gemaakt, zijn zo helder! Het is geweldig om de lagere diafragma te testen. Het is een droom.


Check Ruby's werk op haar website of op Instagram.

Vol enthousiasme kondigen we ons nieuwste Kickstarter project aan: de Lomo'Instant Square. We hebben het over 's werelds eerste analoge camera die Instax-foto's met vierkant formaat produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die voor absoluut alles zorgt, alle iconische, creatieve Lomography eigenschappen én een slim opvouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Doe met ons mee en steun ons nu op Kickstarter om 40% op de geplande verkoopprijs te besparen en allerlei extra's te ontvangen. Be there or be square!

geschreven door katphip op 2017-09-08 in #people

Meer interessante artikelen