Een kijkje in de creatieve scene in Milaan met Luca Font en de Lomo'Instant Square

Een paar maanden geleden lieten we het geweldige werk van de Italiaanse artist/tattooist Luca Font zien. Deze keer gebruikte Luca de Lomo'Instant Square om een aantal instant portretten van zijn vrienden in Milaan te schieten, en gaf ons zo een mini-visuele rondleiding in de creatieve scene van Milaan.

Wat vind je het leukste aan instant fotografie en de Lomo'Instant Square?

Het is direct, zonder een .jpg bestand! De Lomo'Instant Square is erg intuïtief en gebruiksvriendelijk: om superscherpe beelden te verkrijgen, heb je maar een klein beetje oefening nodig. Of het nu in instant of 120 formaat is, is er iets diep fascinerends over het vierkante formaat dat ik nog nooit heb kunnen uitleggen!

Wat heb je gefotografeerd en wat vind je van de resultaten?

Ik koos er voor om mensen te fotograferen die interessante dingen doen. Een foto van hen maken, is op een bepaalde manier, een klein momentje laten zien van wat er in 2017 in Milaan gebeurt.

Laten we hen ook beter leren kennen en zien waar ze nu aan werken.

Nicolò Chenet, music label eigenaar

Hi Nicolò! Kun je wat over jezelf en je passies vertellen?

Ik ben 27 jaar oud en momenteel werk ik op de afdeling Communicatie en Marketing voor het modemerk County of Milan. Mijn grootste passie is elektronische muziek. Ik ben geïnteresseerd in elektronische muziek sinds ik een kind was. Enkele maanden geleden stichtte ik een muzieklabel op met twee vrienden (ciao Iavan e Luca!), genaamd Campunificati. Na jaren en jaren van experimenteren in onze kamers besloten we eindelijk onze werken te publiceren en tracks te introduceren die variëren van omgevormd tot techno zonder genre classificatie of beperking. We vinden het leuk om te denken dat we alle verschillende tinten van de elektronische muziek, beeldende kunst en natuur succesvol kunnen samenvoegen in een uniek platform.

Wat vind je van instant fotografie en Luca’s shots?

Ik adem fotografie. Mijn vader is zelf een fotograaf en ik heb het geluk gehad om met hem in Noord-Europa en in de VS te reizen. Ik heb altijd de volharding van fotografen bewonderd om het perfecte schot te krijgen. Ik heb Lomography altijd gevolgd en ik ben altijd een grote fan van Luca's werk geweest, dus deelnemen aan dit project was een geweldige kans voor mij.

Federica Moretti, mode ontwerper

Hallo Federica! Kun je jezelf voorstellen aan de community?

Oorspronkelijk kom ik uit een kleine stad in het centrum van Italië, maar in 2002 verhuisde ik naar Milaan om fotografie te studeren. Ik werd verliefd op deze stad, dys besloot ik hier te blijven en een nieuw spannend avontuur te beginnen. Nu heb ik mijn eigen hoedenmerk, Federicamoretti. Dit project is in 2006 geboren. In het begin waren het vooral samenwerkingen en consultancies met beroemde modemerken. Sinds 2012 is mijn merk op mondiaal niveau begonnen. Voor de toekomst heb ik twee projecten: LOBO, een merk van piercings/juwelen en HUMA, een brillenlijn. Fingers crossed!

Welk advies zou je geven aan mensen die hetzelfde pad volgen?

Als je echt gelooft in wat je doet, als je elke dag echt wilt leren, als je nieuwsgierig bent en graag wilt groeien... dan moet je het proberen, want het gevoel van je droom realiseren is het allermooiste en meest bevredigende dat je ooit kan ervaren.

La Tigre design studio (Walter en Luisa). Giada Montomoli, ontwerper

Bedankt voor deze foto's Luca. Wil je meer van zijn werk zien? Bezoek zijn website en Instagram.

geschreven door lomosmarti op 2017-09-07 in #people #videos

Meer interessante artikelen