Be Tabula Rasa Studio staat in bloei met de Lomo'Instant Square

be tabula rasa studio, een bloemenstudio in Hong Kong, is vernoemd naar de filosofie "Tabula Rasa". De oprichters, Tabu en Jam hopen dat mensen naar de studio komen om hun hoofd leeg te maken en de stille ruimte als een blanco pagina kunnen ervaren.

Lees meer over het concept achter be tabula rasa studio door Tabu en Jam, en bekijk de foto's die zij maakten met de Lomo'Instant Square!

Links: Jam, Rechts: Tabu

Hallo Tabu en Jam! Wat heeft jullie geïnspireerd om de be tabula rasa studio te starten?

Tabu: Voorheen maakte ik kunst van gedroogde bloemen maar omdat dit steeds populairder werd is de markt verzadigd. Ik wilde nog wel met bloemen werken en daarom besloot ik bloemdesign te proberen. Ik ontdekte dat Jam in een bloemenwinkel werkte. Dit wist ik niet, ookal waren we al jaren vrienden!

Jam: Twee jaar geleden werkte ik in een bloemenwinkel. Drie of vier maanden later nodigde Tabu me uit om samen te werken in deze studio, dus begon ik met bloemdesign. We kenden elkaar al jaren maar hadden niet veel contact. Omdat ik een soortgelijk idee in mijn hoofd had zijn we de be tabula rasa studio meteen begonnen.

Hoe zou je de be tabula rasa studio omschrijven?

We hebben geen opzettelijke definitie voor deze plek. Gasten kunnen simpelweg naar binnen komen en van de ruimte genieten. Jam heeft tien jaar in de catering gewerkt dus een aantal jaar geleden besloten we ook eten en drinken te gaan serveren. Hier kunnen we, om juridische redenen, helaas niet mee doorgaan. Daarom hebben we een cafe in Prince Edward geopend geopend, de Feed Your Nerves . En deze plek is nu alleen voor bloemdesign.

Wat is het moeilijkste aspect van het runnen van de be tabula rasa studio?

Het onderhoud is niet perse heel moeilijk. Het lastigste is de hevige concurrentie in de markt. We zijn beginnen toen er weinig concurrentie was in de verschillende kwaliteitslagen. Nu is het lastig overleven wanneer de concurrentie een lagere prijs biedt en de klanten de kwaliteit niet herkennen en dus voor de laagste prijs gaan. Gelukkig hebben we een trouwe klantenkring die alleen de beste kwaliteit wil.

Wat is het meest memorabele tot nu toe?

Het is memorabel wanneer we grote projecten hebben. Voor de recente expositie in Harbour City hebben we 20 uur achter elkaar gewerkt om de decoratie af te krijgen.

Vinden jullie instant fotografie leuk?

Heel leuk! De uitkomst is altijd een verrassing. En instant foto's hebben altijd wat extra gevoel van leven.

Wat vinden jullie van het vierkante formaat? Wat is het verschil in vergelijking met eerdere formaten?

Ik hou van het vierkante formaat omdat er minder snel iets tegen de compositie ingaat.

Waar zouden jullie de Lomo'Instant Square mee naartoe willen nemen?

We zouden hem meenemen naar de bloemenmarkt om foto's te maken van al onze lievelingsbloemen om met de foto's vervolgens een grote bloemenmuur te maken.

Als jullie terug zouden kunnen gaan in de tijd, zouden jullie de be tabula rasa studio dan weer openen?

We zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe winkel. Maar als we het opnieuw zouden kunnen doen zouden we de be tabula rasa studio weer openen. Deze plek was eerst een verrot huis maar we vonden het allebei prachtig dus we besloten het meteen te huren en de studio hier te vestigen.


Ontdek be tabula rasa studio op Facebook en Instagram!

2017-09-10 #people

Meer interessante artikelen