Fotografen die voorliepen in de kunst van instant fotografie

Verschillende bekende fotografen hebben Edwin Lands uitvinding gebruikt om zichzelf uit te drukken en te inspireren. Ansel Adams en Andy Warhol zijn voorbeelden van fotografen die van middenformaatfoto's hielden en die gefascineerd waren door de vele mogelijkheden die dit type fotografie te bieden heeft. Hieronder een lijst van verschillende fotografen die bekend staan om hun liefde voor instant fotografie.

Andy Warhol

Warhol, bekend om zijn Pop Art schilderijen, was altijd een groot fan van Polaroid. Hij maakte niet alleen foto's van beroemdheden maar ook van zichzelf, waarmee hij benadrukte dat deze camera iedereen er goed uit kan laten zien!

Beeld van fstoppers.

Ansel Adams

Adams is het meest bekend door zijn zwart-wit landschapfoto's. Het was zijn manier om de wereld te (laten) zien. Hij heeft een boek gemaakt getiteld Polaroid Land Photography en dit staat vol prachtige instant foto's die hij tijdens zijn fotografische carrière heeft gemaakt.

Beel van de NY Film Academy

Robert Mapplethorpe

Roberts homo-erotische foto's representeren een groot gedeelte van zijn werk. Instant fotografie heeft hem geholpen een unieke fotografische stijl te creëren en een van de meest controversiële fotografen van zijn tijd te blijven.

Beeld van A Beautiful Decay

André Kertész

Een andere fotograaf die beroemd is door zijn voorliefde voor instant fotografie was André Kertész. André was een Hongaarse fotograaf bekend om zijn contributie aan de fotografische compositie. Verschillende bronnen beweren dat Kertész aan depressie leed nadat zijn vrouw overleed en dat zijn mentale gezondheid erop vooruit ging nadat hij zichzelf wijdde aan de toen nieuwe Polaroid SX70 camera.

Beeld van de NY Film Academy

Walker Evans

Evans was een Amerikaanse fotograaf en fotojournalist die bekend staat om het documenteren van de effecten van de Grote Depressie uit de jaren '30. Hij had een ongelimiteerde voorraad Polaroid film die hij gebruikt heeft voor zijn boek. Evans geloofde dat niemand Polaroid zou moeten gebruiken voor zijn/haar 60e verjaardag omdat alleen iemand met ervaring de gewenste resultaten zou kunnen krijgen.

Beeld van de NY Film Academy

Helmut Newton

Newton, meest bekend om zijn controversiële foto's van vrouwen, gebruikte een Polaroid om het beeld te testen voordat hij ze daadwerkelijk maakte. Hij heeft iconische modefoto's gemaakt en blijft een grote inspiratie voor modefotografen over de hele wereld.

Beeld van Treats Magazine.

David Hockney

Hockney is een van de fotografen die graag experimenteert en het leuk vindt om nieuwe manieren te ontdekken om zijn creatieve visie tot realiteit te maken. Hij gebruikte Polaroid film om de "joiners" te maken, die samengesteld zijn uit verschillende standpunten.

Beeld van Hockney Pictures.

2017-09-12 #culture

Meer interessante artikelen