Portugal. the Man: Eerste indrukken van de Lomo'Instant Square

Lomography is al lange tijd vrienden met Portugal. the Man. Laatst zagen we hem bij Lomography NYC om de Lomo'Instant Square te testen. Deze jongens zitten vol met goede vibes en hebben liefde voor fotografie Bassist Zach Carothers schoot met de Lomo'Instant Square en deelden de foto's evenals enkele inzichten in zijn rockstar leven.

Jij hebt best wel een coole baan, vertel ons meer!

We slapen niet veel, maar dat is prima. Ik reis de wereld rond met mijn beste vrienden We houden van ervaringen. We zijn nog nooit zo'n band geweest om maar verstopt in hotelkamers te zitten. We gaan uit. We eten graag, drinken graag, bekijken de steden en beklimmen de bergen. Ik ben een geluksvogel.

Hoe lang ben je al een band geweest?

We zijn al ruim tien jaar samen, maar ik ben opgegroeid met de meeste van deze jongens.

Wat inspireert je en houdt je creatieve motor draaiende?

Alles wat we tegenkomen op onze reizen. We hebben zo'n uniek perspectief vanwege onze situatie. Elke film die we zien, elk liedje dat we horen of iemand die we ontmoeten, komt op een of andere manier terug in onze muziek in een of andere vorm. We proberen altijd tijd voor inspiratie te nemen. Elke keer als we voor het eerst ergens nieuw heen gaan, blijven we een dag of twee aan weerszijden van de show om de stad te verkennen en te leren kennen.

Heb je enig advies voor degenen die muzikant willen worden?

Wees bereid om dingen op te offeren. We hebben vriendinnen, honden, appartementen, universiteitsgraden en veel goede betalende banen verloren. Je moet er direct in duiken. Heb ook iets te zeggen. Je kan harder werken dan iemand anders, maar je moet goed zijn, snap je? Zelfbewustzijn is het belangrijkste.

Welk advies zou je aan je 15 jarige zelf geven?

Speel meer piano en schiet meer foto's.

Wat vind je van instant fotografie?

Ik houd van instant fotografie.Ik schiet alleen op film en ik mis de directe bevrediging van digitaal wel. Dit is het beste van beide werelden.

Wat vind je van de Lomo’Instant Square? Hoe past deze camera in jouw leven?

Ik ben er verliefd op. Compact, direct en leuk. De energie in een ruimte of op een feest verhoogt elke keer als ik de camera erbij pak. Het brengt mensen samen.

Wat vind je van de foto's die je met de Lomo'Instant Square kunt schieten?

Ik vind ze allemaal geweldig. De klassieke framing die me terug naar mijn kindertijd brengt. Het glas is zo scherper en makkelijker te bedienen. Ik ben zeer enthousiast om er meer mee te gaan fotograferen.

Wat vind je leuk aan het vierkante formaat?

Symmetrie. Er is niets zo mooi als rechte hoeken en gelijke kanten.


Volg de avonturen van Portugal. the Man op Instagram, Twitter, Facebook, of bezoek hun website.

geschreven door katphip op 2017-09-04 in

Meer interessante artikelen