Beelden die Lomography in 1999 vormden

1999 surften de beroemde jongensband Backstreet Boys op de Millennium-golf vanwege.. Millennium, hun derde album, die meer dan 30 miljoen keer werd verkocht. Dat is een feest, gezien het feit dat het delen van peer-to-peer-bestanden ook in '99 is gelanceerd. Het was vooral de service genaamd Napster, waarbij gebruikers bestanden rechtstreeks elkaar konden overbrengen, wat de manier waarop muziek werd verworven en naar muziek werd geluisterd veranderde.

Tijdens dit jaar maakte ook de eerste versie van Bluetooth zijn debuut. Het synchroniseren van elektronische apparaten met het systeem bleek echter een uitdaging voor zijn vroegste gebruikers. Helaas overleed dit jaar ook de filmmaker Stanley Kubrick, terwijl Star Wars Episode 1: The Phantom Menace de hoogste bruto film werd.

Credits: bloomchen, superlighter, tsingtao & davecmorrow

En hoe zat het in de Lomography wereld? Nou, we hadden het Actionsampler World Championship in New York, met een geweldige galerij van foto's die zijn voorgelegd aan de competitie, evenals mini-films gemaakt van de multi-lensed plastic camera!


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-17 #culture

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen