Team Unicorn schiet LomoChrome Purple foto's met de Simple Use Camera

We zagen Marjolein en Roos van Team Unicorn en dachten meteen: die moeten eens een rolletje volschieten met de Simple Use Camera mét LomoChrome Purple rolletje - voor hysterisch paarse, roze en turquoise gekleurde foto's. Een perfecte match. Check hier de resultaten!

Naam: Team Unicorn
Stad: Amsterdam
Camera: Lomography Simple Use Film Camera met LomoChrome Purple rolletje
Website: https://teamunicorn.nl/

Hoi! Zouden jullie de Lomography community iets over jullie zelf willen vertellen?
Jazeker! Wij zijn Team Unicorn, een merk voor iedereen die nog even niet volwassen wil zijn. Iedereen die soms denkt: Fuck de Belastingdienst, vier het leven. Dat ja. We zijn dol op festivals, milkshakes, glitters, pannenkoeken, vrolijkheid én creatieve activiteiten. Zoals bijvoorbeeld tekenen, schilderen, zingen, dansen óf fotograferen. Want daarvan worden we blij. En die blijheid delen we vervolgens graag weer met de wereld door middel van onze sparkling Team Unicorn T-shirts, vrolijke blogs én kleurrijke social kanalen.

Fotograferen jullie wel eens vaker analoog of is dit nieuw voor jullie?
Jazeker. We zijn dol op wegwerpcamera's. Het wachten op het resultaat, de spanning daarvan maakt fotograferen toch weer wat meer tot een avontuur. Precies daarom vinden we fotografie met ouderwetse rolletjes ook heerlijk, maar wat betreft instellingen en dergelijke strugglen we dan toch vaak iets teveel. Daar zijn we voor ons gevoel niet kundig genoeg voor. Dus houden we het voorlopig bij de simple use camera's.

Jullie namen de Simple Use Film Camera mee naar festivals. Hoe was dat?
Leuk! De spanning van 'hoe wordt deze foto' is lekker. En het blijft ook grappig dat mensen die je op de foto zet een soort van onrustig worden van het feit dat ze het resultaat niet direct kunnen zien. Dat geeft het klikken, maar niet kijken een soort extra charme. Bovendien is het leuk dat je wat 'zuiniger' wordt met je foto's. Je klikt niet zomaar lukraak.

Wat is jullie favoriete foto van deze serie en waarom?​​​​
Deze foto heeft helderheid en toch ook kleur. Maar tegelijkertijd heeft het een soort van oldskool tintje wat we heel lekker vinden. Een grauwigheid die stiekem echt fijn combineert met de kleurrijke unicorns en regenboog.

Kunnen jullie de Simple Use Film Camera in 5 woorden beschrijven?
Cute, roze, makkelijk, handzaam, Team Unicorn. (Ok, dat laatste bestaat uit twee woorden, maar hij past echt super goed bij ons).

Kunnen we jullie ergens volgen?
Ja maar natuurlijk! Op Facebook en op Instagram.

geschreven door anna-lomo op 2017-08-21 in

Meer interessante artikelen