Lomografen door de jaren heen: Hodachrome

Voor het 25-jarig bestaan van Lomography gaan we terug in de tijd met 25 van de meest iconische members van de community. We spraken met Hodaka Yamamoto, ofwel Hodachrome, die zijn 7-jarig jubileum bij Lomography viert!

Name: Hodaka Yamamoto
Username: hodachrome
Jaar wanneer je lid bent geworden van Lomography: 2010

Zelfportret door @hodachrome

Hoe heb je Lomography ontdekt?

Mijn eerste contact met Lomography is in 2007 met een oude Lomo LC-A (niet LC-A +). Een vriend van mij heeft mij erover geleerd en ik werd snel geïnteresseerd in de originele fotografie van Lomography. Het is het begin van mijn fotoleven met Lomography.

Wat was je allereerste Lomography camera?

Lomo LC-A+. Eerste en beste camera wat mij betreft.

Wat is je meest dierbare Lomography moment?

Ik heb veel prachtige Lomography momenten gehad sinds ik lid ben geworden van Lomography. Een van de beste momenten is een foto tentoonstelling en foto wandeling in het buitenland (in Maleisië 2013). Het was een dierbare ervaring voor mij. Een ander moment dat ik me goed herinner is het ontmoeten van een van mijn beste Lomography vriend Toby Mason (@fotobes) en zijn vrienden in het Verenigd Koninkrijk (2013). Het was een speciale tijd, met camera's en bier.

Wat betekent Lomography voor je?

Lomography, voor mij, is de dromerige cultuur waarmee ik mijn ideeën en creativiteit ten volle kan realiseren.

Kun je een aantal van je eerste Lomography shots met ons delen?

"Night of green snow", "秋空に泳ぐ -Swim in the autumn sky, "Industrial Beauty"

Wie waren je Lomography friends toentertijd?

@Fotobes, @grazie en @gocchin. Ze zijn allemaal getalenteerde en geavanceerde fotografen die ik zo veel respecteer. Via filmswap-projecten met hen heb ik veel ervaren en veel van hen geleerd. Grazie is de enige die ik nog niet persoonlijk heb ontmoet (in de nabije toekomst hopelijk!).

Welk advies geef je nieuwe Lomographers?

Ik wil graag dat nieuwkomers vooral van filmfotografie genieten. Er zijn veel originele camera's, films en accessoires bij Lomography. Aarzel niet om je eigen fotografische stijl te proberen, zonder gebruik te maken van vaste regels.

Een aantal van onze favoriete foto's van Hodachrome

Credits: hodachrome

Bezoek zijn LomoHome voor meer.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-10 #people

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen