Lomografen door de jaren heen: Fejao

Voor het 25-jarig bestaan van Lomography gaan we terug in de tijd met 25 van de meest iconische members van de community. We spraken met Bruno Reboucas, ook bekend als Fejao, die dit jaar z'n 12-jarig jubileum viert bij Lomography!

Self-portrait by @fejao

Naam: Bruno Reboucas
Username: fejao
Jaar wanneer je lid bent geworden van Lomography: 2005

Hoe heb je Lomography ontdekt

Ik denk dat ik ontdekte wat het echt was toen ik de naam van het merk van mijn eerste Lomo-camera googledde. Toen realiseerde ik me dat ik niet de enige was die analoge fotografie in leven probeerde te houden.

Wat was je eerste Lomography camera?

IIk kocht mijn eerste camera toen ik door de straten van Barcelona liep en een gekke gekromde multi-lens camera (een Actionsampler) in de etalage van een winkel zag die mijn aandacht trok. Ik ging gewoon naar binnen, kocht de camera en begon foto's te maken. Op dat moment had ik geen idee dat het een begin was van een nieuwe passie.

Wat is je meest dierbare Lomography moment?

Ik denk dat het 10 jaar geleden was, toen ik de kans kreeg om mijn online vrienden te ontmoeten bij het 10-jarige Lomo-feestje in Londen.

Ik kwam een dag te vroeg naar de stad en ging gelijk door naar Trafalgar Sqr. om te zien hoe de expositie eruit zou komen te zien en ik hielp gelijk een handje. Ik denk dat niemand anders kan zeggen dat zij hun eigen lomowall op de tentoonstelling hebben gebouwd.

Wat betekent Lomography voor je?

Wat het altijd betekent en altijd zal betekenen, is het genieten van het onverwachte. Het gevoel om je ontwikkelde foto's in je handen te zien en te zien dat ik allerlei gekke dingen met de camera heb gedaan, die meestal van plastic is, maar dus veel betere resultaten geeft dan een DLSR camera van $5000.

Kun je een aantal van je eerste Lomography shots met ons delen?

Wie waren je Lomography friends toentertijd?

O man, dat zijn er zoveel. Ik ben bang dat ik enkele namen zal missen: @vicuna, @mephisto19, @pan_dre, @grenoouille, @jazzgohan, @jogintas, @mandi, @neja, @ouroborosx, @scootiepye, @stoonja, @zorgzorg, @panelomo, @lomodirk, etc...

Ik geef graag een shoutout naar @mephisto19 en @scootiepye, beide hebben me heel erg geholpen om te beginnen en ze gaven me handige tips. Ik herinner me ook Helen (@scootiepye) en hoe ik met haar sprak over het ontwikkelen van X-Pro film.

Welk advies geef je nieuwe Lomographers?

DON'T THINK, SHOOT!!! Je zult nooit weten hoe de foto eruit ziet als je met een analoge camera werkt, en dat is de schoonheid ervan.

Een aantal van onze favoriete foto's van Fejao

Credits: fejao

Bezoek zijn LomoHome voor meer.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-07 #people

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen