25 Creatieve Fotografie Tipsters

Het uitvoeren van out-of-the-box experimenten is altijd de kern van Lomography's 'Do not Think, Just Shoot'-filosofie. Door de jaren heen hebben de leden van de Community zich voortdurend verbaasd en iedereen geïnspireerd met hun meedogenloze passie voor het verleggen van de grenzen van creatieve fotografie.

Van crazy filmsoepen tot knappe camera hacks; dit zijn de 25 meest ingenieuze tipsters van het Lomography magazine.
---

Lomography Know-Hows verbeteren

Een van de makkelijkste trucs om de gekke esthetiek van Lomography te proeven, is door meerdere belichtingsfotografie. Leer de geheimen om opvallende beelden te produceren met deze techniek.

Een andere standaard trucje die elke lomograaf zou moeten proberen is een DIY redscale film. Hier zijn een paar basics om je gewone kleurenfilm om te zetten in een redscale!

Next level redscale film? Probeer de spannende beide kanten belichten techniek (EBS) en krijg foto's die gedeeltelijk kleur en gedeeltelijk redscale zijn.

Kodak Aerochrome is een van de meest gewilde films van lomografen die snapshots willen hebben met een vleugje psychedelische roze en rode tinten. Het is een zeldzame, discontinued film, dus haal er het meeste uit met deze gids.

Voor degenen die met natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen willen spelen, moeten deze gids naar 'star trail' fotografie en light painting met sterretjes eens bekijken.


Labs en Filmsoep

Thuis je films ontwikkelen heeft veel voordelen. Naast de controle over het resultaat van de rol, is het op de lange termijn veel goedkoper. Word met gemak een ontwikkel-pro door deze tipsters: zwart-witfilm, C-41 en E-6.

Voor de avontuurlijke ziel: giet je filmrolletjes in verschillende huishoudelijke chemicaliën of zelfs dranken voordat je ze gaat volschiet. Voor beginners, probeer een glaasje gin, kook je film of was je film in de vaatwasser.

Heb je geen chemicaliën? Rode wijn of oploskoffie fungeren allebei goed als alternatieve ontwikkelaar.

En na het verwerken van stapels negatieven bewaar je al deze herinneringen door ze af te drukken op steen en andere natuurlijke materialen.


Camera Hacks

Het aanpassen van bestaande uitrusting die aan jouw behoeften voldoet, is makkelijk! Bedonder de Lomo LC-A+ om te belichten met ISO 12 door een filmstrook over zijn lichtmeter te plaatsen, herlaad een 126 cartridge met 35mm film of bouw een tilt shift lens van een oude lens.

Met eenvoudige gereedschap zoals een nagelklipper en snijder kun je een Supersampler modificeren (of welke multi-lens camera dan ook) om naadloze meerdere blootstelling foto's maken of fix het filmdoordraai probleem van een Diana Mini. En voor de analoge filmmaker is hier een uitgebreide handleiding over het creëren van een power winder voor de LomoKino.


Frisse blik op oude technieken

Op zoek naar nieuwe manieren om te experimenteren met tijdloze fotografie trucs? Maak een filter gemaakt van regenbogen en polka dots en ga voor pinhole fotografie door gebruik te maken van een pijnboompit of een ei. Voeg een andere draai toe aan meerdere belichtingsfotografie door gebruik te maken van weggeworpen instant foto's en transformeer classic panorama's naar kleine planeetjes.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-03 #tutorials

Meer interessante artikelen