Beelden die Lomography in 1995 vormden

Alanis Morrisette's Jagged Little Pill, en de lancering van de Britpop band PULP met Different Class. TLC domineerde de radio met "Waterfalls" en Los del Rio heeft op een of andere manier een community gecreëerd met hun dance hit "Macarena".

Credits: sirio174, emperornorton & fotohelmut

Is dit alles wat 1995 te bieden had? Heus niet! Clueless maakte Alicia Silverstone een ster en Tom Hanks won een Oscar voor Forrest Gump.

En in de wereld van Lomography, na een aantal onderhandelingen en afspraken, kwam er een overeenkomst met de toenmalige vice-burgemeester Vladimir Poetin van St. Petersburg, Rusland. De productie van Lomo LC-A werd gehandhaafd en Lomography werd de enige distributeur van de LC-A buiten de voormalige Sovjet-Unie.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-08-02

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen