De LC-A collectie

We weten allemaal hoe de klassieke LC-A er uit ziet. Sommigen van ons hebben het zelfs op hun huid laten tatoeëren - dat is een bewijs van hoe iconisch deze camera is. De geliefde camera heeft zelfs andere modellen en versies die verschillende gebeurtenissen herdenken in de geschiedenis van het bedrijf.

25th Anniversary Edition

Een mijlpaal in de geschiedenis van Lomography, de 25e verjaardag van de LC-A is zeker een must-not-miss event. Deze editie heeft een rijk getextureerd zwart leer en een gouden embleem aan de achterzijde. Alle camera's uit deze editie hadden met een Russische Minitar-1 lens en een speciale houten doos.

De “Pharaoh” Edition

Zeker een blijvertje in elke collectors stash. Deze koperkruidige LC-A+ was een limited editie van slechts 50 stuks. Het is een kunstwerk op zichzelf.

De LC-A "Silver Lake" Edition

De LC-A Silver Lake-editie, opvallend stijlvol en elegant, viert vakmanschap en erfgoed met zijn slanke chroomlichaam en originele lederen inserts. Dit is een LC-A camera met beperkte oplage en er werden slechts 1.000 eenheden vrijgegeven. Het is een collectors item en het is opmerkelijk dat het een Russisch gemaakte Minitar 1-lens heeft, als het ooit uit de displaykast komt voor een dagje uit.

De LC-A+ White Japan Edition

Deze is zeker een 'head turner' - de White Japan Edition is een speciale incarnatie van de illustere LC-A camera. Met een all-white body en een verscheidenheid aan fijne accessoires en verpakking, is het een ode aan de schoonheid van Karesansui en de traditionele Japanse stenen tuin.

LC-A+ Russia Day

Gedrapeerd in opvallend rood leer en versierd met vruchtbaarheidssymbolen en andere unieke markeringen, toont de LC-A Russia Day een eerbetoon aan de geboorte van de compacte camera waar we allemaal van houden. De LC-A camera is inderdaad rijk aan geschiedenis en dit is een passend eerbetoon aan zijn kleurrijke verleden en mooie toekomst. De Russia Day editie wordt geleverd met een Russisch gemaakte Minitar 1 lens en er werden slechts 2.000 eenheden gemaakt.

“No Nukes” Edition

Het protesteren van de kernoorlog is een ding waar de Lomographic Society voor vecht en deze editie is een bewijs. Deze LC-A + is ontworpen door de Lomography Embassy Store in Korea. Het heeft een speciale lederen huid met een "No Nukes" logo en er zijn slechts 500 eenheden gemaakt.

LC-A+ Gold

Elegant verguld en zorgvuldig gegraveerd, deze bijzondere speciale editie komt met een uniek nummer en certificaatblad voor authenticiteit. Het pakket wordt ook geleverd met 2 rollen Lomography 800 film, een Lomographiere hardcover boek en een speciale houten doos. Er werden slechts 130 eenheden gemaakt.

LC-A+ Instant

De LC-A+ verovert de instant wereld met zijn eigen instant cameraformaat. Hij kan ook terug naar zijn normale 35mm-formaat, met een snelle verandering van de achterkant. Eenvoudig, handig en compact, deze camera is een must-have voor mensen die op zoek zijn naar een beetje veelzijdigheid.

LC-Wide

Met een 17mm ultra-brede Minigon lens brengt de LC-Wide alle verzadigde kleuren, schaduwrijke vignetten en ongelooflijk contrast van de Lomo LC-A + naar een breder stadium. Deze 35mm camera kan in drie formaten schieten - full, vierkant en half frame. Een veelzijdige aanvulling op de LC-A familie.

LC-A 120

Aan de hand van een van de 10 Gouden Regels van Lomography is de LC-A 120 de definitie van 'don't think, just shoot'. Met zijn middenformaatfilm, ultrascherpe lens en opvallende effecten kan elke shooter adembenemende foto' maken.


Heb je je foto's al ingediend? Help ons om een wereldwijde fototentoonstelling te realiseren door ons je topfoto's van je favoriete plekken te sturen en je aan te melden om je eigen LomoWall te maken. Check regelmatig de officiële 25 Jaar Lomography site en volg ons ook op social media. Er komen nog veel meer feestelijke dingen aan!

2017-07-24 #gear #25yearsoflomography

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen