Lomography Benelux tipt: opening expositie Amsterdamned Girls

2017-06-20

Amsterdamned Girls is een serie die de vrouwen uit de creatieve scene van dit moment op een hele kwetsbare en authentieke manier vastlegt. In hun eigen, veilige omgeving, zodat ze zich bloot durven te geven. Op 23 juni wordt de expositie in X BANK geopend, kom je ook?

Zonder designer-kleding en kleurrijke Instagram-filters heeft Sophie van der Perre analoge portretten geschoten, zonder beeldbewerking en slechts met minimale make up om achter te verschuilen. Kijk, daar houden we van! Sophie heeft een Mamiya RZ67 op middenformaat gebruikt en met slechts 20 frames per model.

Alle geportretteerde vrouwen zijn werkzaam in de creatieve industrie - ze worden dus vaak geconfronteerd met de hedendaagse schoonheidsidealen, houden zich bezig met followers en likes en verdienen geld (mede) door hun uiterlijk, maar tegelijkertijd zijn het vrouwen die kwetsbaar zijn.

Martijn Nekoui van MOAM en Sophie van der Perre zijn al tien jaar bevriend en dit is hun eerste samenwerking. Wij zijn erg benieuwd naar deze expositie! Wij gaan zeker een kijkje nemen. Jullie ook?

X-BANK
Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam
18:00-21:00, open bar

----

Informatie en beeld is afkomstig van het Facebook event

geschreven door anna-lomo op 2017-06-20 in

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen