Lomography Benelux tipt: opening expositie Amsterdamned Girls

Amsterdamned Girls is een serie die de vrouwen uit de creatieve scene van dit moment op een hele kwetsbare en authentieke manier vastlegt. In hun eigen, veilige omgeving, zodat ze zich bloot durven te geven. Op 23 juni wordt de expositie in X BANK geopend, kom je ook?

Zonder designer-kleding en kleurrijke Instagram-filters heeft Sophie van der Perre analoge portretten geschoten, zonder beeldbewerking en slechts met minimale make up om achter te verschuilen. Kijk, daar houden we van! Sophie heeft een Mamiya RZ67 op middenformaat gebruikt en met slechts 20 frames per model.

Alle geportretteerde vrouwen zijn werkzaam in de creatieve industrie - ze worden dus vaak geconfronteerd met de hedendaagse schoonheidsidealen, houden zich bezig met followers en likes en verdienen geld (mede) door hun uiterlijk, maar tegelijkertijd zijn het vrouwen die kwetsbaar zijn.

Martijn Nekoui van MOAM en Sophie van der Perre zijn al tien jaar bevriend en dit is hun eerste samenwerking. Wij zijn erg benieuwd naar deze expositie! Wij gaan zeker een kijkje nemen. Jullie ook?

X-BANK
Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam
18:00-21:00, open bar

----

Informatie en beeld is afkomstig van het Facebook event

geschreven door anna-lomo op 2017-06-20 in

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen