Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Benjamin Hampson

Benjamin Hampson is gevestigd in Londen en maakt gebruik van fotografie als hulpmiddel om zich uit te drukken. Hij legt graag culturen vast die anders zijn dan zijn eigen met het doel om mensen door zijn werk te bemachtigen. We gaven hem het Neptune Convertible Art Lens Systeem om uit te testen.

Naam: Benjamin Hampson
Locatie: Newington Green, Londen
Beroep: Fotograaf
Website/Social Media: www.benjaminhampson.com
Overige interesses? Ik hou absoluut van lange afstandsrennen en lekker eten, het opent me gedachten en laat me toe om op projecten te concentreren en ideeën te formuleren. Ik zou zeggen dat mijn grote interesses fotografie en hand-printing zijn. Ik dompel mezelf in de donkere kamer en speel met textuur en toon om verhalen te maken. Ik hou van mijn familie, we zijn nogal een grote groep waarvan de meerderheid Iers is. Ze zijn allemaal ongelooflijk muzikaal en leuk, dus we stoten elkaar goed af. Natuurlijk hou ik ook van reizen en ongelooflijke koffie en hangen met mijn vriendin die architect is en mij veel leert. Last but not least is muziek, vooral een goede jazz om me in de stemming te krijgen voor alles.

Foto gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Wat is je achtergrond in fotografie?

Mijn familieleden zijn allemaal erg creatief, dus ik ben altijd ondergedompeld met een groep mensen die gepassioneerd zijn om hun handen te gebruiken om kunst te maken. Ik had mijn eerste donkere kamer achter in mijn tuin in mijn vroege tienerjaren. Ik begon handprints te maken van de landschappen, van bomen en meren in parken. De vroege slow shutter speed foto's. Dat mijn foto langzaam zichtbaar werd op het papier in de donkere kamer was magisch. Ik studeerde kunst en fotografie in mijn A-niveaus, vond het geweldig, ging naar de universiteit van Middlesex, waar ik een BA kreeg en sindsdien maak ik voortdurend persoonlijke projecten en opdrachten voor tijdschriften, enzovoort.

Foto gemaakt met de Thalassa 3.5/35mm Art Lens

Hoe zou je je fotografie stijl omschrijven?

Nou, ik denk dat mijn stijl zich aanpast en evolueert. Ik denk niet dat het gezond is om een bepaalde stijl vast te houden. De fotografische wereld beweegt snel en mensen kunnen gemakkelijk, met tijd en focus, een stijl nabootsen. Het beweegt verder met gevoeligheid, met een ethos om mensen er zo mooi mogelijk uit te laten zien en te experimenteren. Ik verveel me heel gemakkelijk maar het belangrijkste, afgezien van stijl, is de inhoud van de beelden die je maakt. Ik zou zeggen dat techniek af en toe secundair is.

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Ik was eigenlijk in shock. Ik dacht dat het lastige zware dingen zouden zijn. Ze waren juist klein, veelzijdig en hadden een mooi gewicht. Ongelooflijk makkelijk aan te sluiten op de lens converter. Ook de beeldkwaliteit is erg goed.

Foto gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Eenvoudig, ik probeer alleen film te gebruiken voor het merendeel van mijn werk, zelfs voor commerciële dingen, aangezien ik dat meer comfortabel vind. Je kunt deze converteren naar digitaal of een ouder analoge body. Ik hou ervan, omdat het diafragma een oud schoolstuk lijkt maar een glanzende up-to-date versie is.

Kun je je beste foto en het verhaal daarvan met ons delen?

Ik fotografeerde Natasha, een mooie vrouw die ik ontmoette op een Nepalese gebeurtenis in Londen. Ik heb al een tijdje de Nepalese gemeenschap in Londen geschoten en ik hou van de cultuur van de Nepalezen. Er zijn veel stammen. Natasha maakt deel uit van de Limbu stam en ze dragen deze ongelooflijke gouden decoraties zoals de generaties van hun grootouders. De kleding heeft zo'n rijke diepte in de tinten en er zijn ook veel andere stammen die ik heb gefotografeerd, zoals de Gurung - zij dragen diepe tonale rode en een eenvoudige gouden decoratie. Ik werk veel in hun gemeenschappen om te fotograferen en ik hou van curry.

Foto gemaakt met de Despina 2.8/50mm Art Lens

Nog tips voor het gebruik van de Convertible Art Lenzen?

Het is best straight forward als je weet hoe je een camera moet gebruiken. Zorg ervoor dat je ze veilig en schoon houdt. Het zijn fantastische lenzen en zullen zeker fantastisch en licht zijn om mee te reizen.


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

2017-06-01 #nieuws #people

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen