Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Lorenzo Scudiero

Lorenzo Scudiero is een 20-jarige fotograaf, geboren en opgevoed in de prachtige Italiaanse bergen. Lorenzo begon zijn fotografische reis een paar jaar geleden, toen hij zijn vrienden begon vast te leggen, alles omringd door het adembenemende natuurlijke landschap van de plaats waar hij woont. We lieten hem het Neptune Convertible Art Lens Systeem testen en dat leverde prachtige resultaten op.

Naam: Lorenzo Scudiero
Stad: Rovereto
Instagram: @lorenzoscudiero
Camera: Nikon D800
Lens: Neptune Convertible Art Lens Systeem

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

In het begin was ik een beetje verbaasd en verward dat een lens was gemaakt van verschillende stukken: het lijkt op een puzzel die je moet oplossen en bouwen. Na het monteren en het zien van de eerste shots, veranderde deze gedachte meteen, omdat ik het potentieel herkende. Ik ben met name erg onder de indruk van zijn scherpte en van de minimale brandafstand van de 35mm en 50mm lenzen.

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Wanneer ik fotografeer, maak ik liever gebruik van een lichtgewicht camera en lens, die je gemakkelijk mee kunt nemen en comfortabel zijn om te gebruiken. Om deze reden geloof ik echt dat het Convertible Art Lens Systeem voldoet aan mijn verwachtingen en behoeften. De stemming van de verschillende lenzen vind ik ook tof, droomachtig en magisch: iets dat me helpt bij het creëren van de sfeer.

Welke brandpuntafstand gebruik je het liefst?

De 35mm: het is een all-around brandpuntafstand die past bij mijn fotografische behoeften. Ik heb de 50mm ook veel gebruikt, waardoor ik dichter bij mijn onderwerp kan komen en me kan concentreren op hun emoties en gevoelens.

Wat heb je gefotografeerd?

Ik gebruikte het Convertible Art Lens Systeem voor het vastleggen van mijn geboortestad. Ik ging uit met mijn vrienden naar onze favoriete plekken in de omgeving, de plaatsen waar ik mooie herinneringen aan heb.

Ten eerste ontmoette ik Max, Paolo en Tommaso, drie vrienden die ik een tijdje niet had gezien. We gingen naar een berg in de buurt van Riva del Garda. Toen we bij de top aankwamen, was het uitzicht adembenemend.

Daarna ontmoette ik Giorgia en Giulia. Ik had besloten om sommige portretten van hen in mijn flat te fotograferen, met gekleurde lichten om een heel bijzondere sfeer te creëren. Voor deze foto's heb ik de 35mm lens (f/3.5) en 50mm gebruikt met f/2.8.

De volgende dag ontmoette ik Francesco, een goede vriend van mij, met wie ik altijd mijn passie voor fotografie heb gedeeld. We gingen naar het Gardameer, waar we een ontspannende middag doorbrengen in onze nieuwste artistieke projecten.

Wat is je favoriete foto?

Ik hou echt van deze foto van Giorgia en Giulia. We luisterden naar de Arctic Monkeys op Soundcloud, maar op een gegeven moment veranderde de afspeellijst volledig: toen we de stem van een absoluut off-key zanger hoorden in plaats van Alex Turner, konden we niet stoppen met lachen. Ik denk dat deze foto echt dat moment toont, omdat het extreem spontaan is.


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

2017-05-18 #people

Meer interessante artikelen